Спряха строежи по морето - на "Арапя", Алепу и къмпинг "Градина"

Ресторантът с бар на къмпинг "Градина", който бе в процес на строеж, няма да съществува. Строителят се отказал от намеренията си да го изгражда, стана ясно на сесия на общинския съвет на Созопол в петък.

„Дюни” АД спира строителството на къмпинг „Градина”, е съобщил кметът на Созопол Панайот Рейзи на заседанието. Въпреки че там няма дюни, а е частен терен, с оглед на ситуацията фирмата явно е решила да спре строителството си и е изтеглила директно документите си.

Шефът на ДНСК Иван Несторов, който бе изпратен лично от премиера Бойко Борисов да проверява сигналите за строителство по морето, съобщи, че спира изграждането на ваканционния комплекс до "Св. Тома" на Алепу. Заповедта му влиза в сила от понеделник. Ще се проверява дали инвеститора само укрепва брега или ще се строи комплекс, както и цялостната документация.

Строителство бе спряно и на "Арапя", където пак заради строеж се изсича близката гора. Там липсвал план за безопасност, липсвало и очертание на границите на строителния обект, както и инфраструктура до него.

Кметът на Царево инж. Георги Лапчев коментира пред журналисти, че в дъното на всички проблеми е липсата на общ устройствен план, което е много тежък проблем за местните хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България