Спукана гума забави шампион на рали "България"

Миналогодишният шампион Пламен Стайков с „Мицубиши Лансер Ево 9“ спука гума и изостана в първия ден на рали „България“ край Варна. Българинът, който кара с грузински лиценз, бе втори в генералното класиране след първия етап, но претърпя инцидент и записа пасив от 9 минути. Така пилотът остана 27-и. Но с майсторско каране спечели третата и четвъртта отсечка, което го предвижи с три позиции нагоре. По-сериозен инцидент имаше с друг българин. Риза Ризов с „Лада“ се удари в дърво, след проблем с една от гумите. Пилотът се отърва без наранявания.

Турчинът Ягис Авджъ с „Пежо 208“ е убедителен лидер. В общото класиране той има аванс пред сънародника си Бурак Чукурова с „Шкода“, а трети е Игнат Исаев („Ситроен“), който изостава на 2 минути от водача.

Най-възрастният участник в надпреварата е 69-годишният Стоян Апостолов с „Хонда Сивик“. Той се представя достойно - 26-и във временното подреждане, а негов навигатор е дъщеря му Павлина. Най-младият участник е Виторио Павлов на 17 години.

Надпреварата бе открита от Красен Кралев, който е и патрон.

Спортният министър изрази надежда, че след две години, когато рали „България“ чества 50-годишнина, ще бъде кръг от европейския шампионат. През този сезон състезанието е за европейския рали трофей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт