Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Отсрочват заеми до 3 или до 6 месеца Банките преценяват според досието на клиента

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за виновен

Путин с нови мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса на Русия

Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет Указът за промените в Закона за извънредното положение ще бъде обнародван утре в "Държавен вестник"

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Рулетките без отложени налози

По-кратка пролетна ваканция за учениците, ще почиват от 17 до 20 април

Правосъдният министър Данаил Кирилов: 5 г. не проверяват системата за дела (обзор)

ЕК препоръчва несъществените пътувания до ЕС да останат ограничени до 15 май

300% ръст на онлайн покупки на фитнес уреди

Зайци с маски украсиха Смядово

Томислав Дончева: В момента се мисли за допълнителна подкрепа за малките предприятия

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен от предоставените му анализи

Доклад прогнозира по 5 000 жертви на COVID-19 в 5 от най-засегнатите страни идната седмица

Средновековието оживява във Велико Търново през лятото

Великият български цар Иван Асен II ще се завърне в своята крепост Царевец. 800 години след интронизацията на владетеля, превърнал Второто българско царство във водещ фактор в цяла средновековна Европа, историческите събития от епохата на Иван Асен II ще оживеят във Велико Търново. Мощта и величието на България и Търновград ще бъдат пресъздадени по време на третото издание на Международния реанакторски фестивал „Средновековен Търновград“. Големият реанакторски форум ще се проведе на Царевец от 29 юни до 1 юли. Участие ще вземат близо 200 реанактори от България, Унгария, Румъния, Сърбия, Украйна Русия.

Фестивалът е част от официалния календар на събитията в България, с които страната ни се включва в Европейската година на културното наследство – 2018.

Във всеки от фестивалните дни посетителите ще видят нагледно как е протичал животът през средните векове в България и в Европа. В многобройните шатри на Царевец ще бъдат пресъздадени моменти от бита, военното дело, изкуствата, занаятите и дори кулинарията. Крепостта Царевец ще бъде арена на средновековни битки. Кулминация на фестивала ще е сватбата на цар Иван Асен II с унгарската принцеса Анна Мария.

Големият летен форум ще бъде презентиран и по време на Международното изложение „Културен туризъм 2018“, чийто домакин Велико Търново ще е в периода 19-21 април. Клуб „Традиция“, които заедно с ОТА „Царевград Търнов“ са съорганизатори на реанакторския фестивал“, ще проведат атрактивни възстановки през Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.