Средновековни одежди за туристите в резерват "Мадара"

Националният историко-археологически резерват „Мадара“ посреща началото на активния туристически сезон с нови предложения за туристите. На разположение на посетителите вече са ръчно изработени реплики на средновековно облекло - дамско, мъжко и детско. Гостите могат да ги облекат и да си направят атрактивни снимки безплатно.

В информационния център на резервата вече е поставена и интерактивна маса, която позволява на най-малките туристи да „обходят“ всички забележителности и да научат за тях любопитни факти. В резервата преди дни бяха монтирани и 55 указателни табели, които ориентират и информират на няколко езика. Очаква се през лятото в резерват "Мадара" да бъде факт и кът за виртуална реалност, в който гостите ще виждат със специални очила паметниците и ще ги усещат все едно са до тях.

Обновлението на резервата е в ход и е възможно в резултат на кампанията „Ние обичаме България“ на BILLA. Миналата година веригата направи съпричастни хиляди българи да помогнат за превръщане на Глобалния символ Мадарски конник и резервата, където се намира, в още по-атрактивна туристическа дестинация. С грандиозен концерт, продажба на брандирани торбички и други дарения бяха събрани над 96 000 лв. и инвестирането им продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони