Срещу коронавируса по партизански

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пребори коронавируса и по партизански реши да се втурне да изкорени из дъно самата болест, като стане доброволец в болница.

"Oбсъдихме с колеги народни представители от БСП, които в момента имат готовност и са здрави, да помогнем в тази тежка ситуация. Решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет в Народното събрание, че ставаме доброволци в болници, където имат нужда от хора”, заяви тя.

Така! Има една максима, която казва, че лютиерът прави цигулки, обущарят прави обувки. Когато лютиерът вземе да прави обувки, тежко му на Моцарт.

Да се затвори в болница лидерът на опозицията звучи по партийному прекрасно, но е пропаганда. Това ли е работата на един лидер? Представете си генерал Вазов да копае окопи, вместо да командва войската или професор Чирков да мие пода на болницата, вместо да оперира. Представете си Сталин или Чърчил да боядисват танкове! Сигурно могат, но едва ли щяха да победят Хитлер с боя, вместо в бой.

Работата на лидерите е ясна: лидер! Това е висше умение, съчетание между познание и опит, между визионерство и владеене на политическия инструментариум. Политикът се занимава с политика, а не с обувки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари