Близо 20 000 непридружени деца мигранти са регистрирани в ЕС през 2018 г. Най-много са в България и Словения

Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Две момчета спасиха куче от водите на Тунджа

Срещу 10 кг. стара хартия горски даряват дръвче за залесяване

Седмицата на гората стартира в Шуменско с много забавни игри и демонстрации за деца. В ДГС-Смядово горски служители ще дарят на всеки ентусиаст, донесъл поне 10 кг. стара хартия, дръвче за залесяване. Кампания за предаване на отпадъци за рециклиране имаше и м.г. и тя се оказа сред най-полезните. Повече от 1 тон хартия събраха за десетина дни смядовските горски.

В понеделник директорът на ДГС-Смядово инж. Сава Савов даде старт на празничната седмица. Горският педагог на стопанството Александрина Карева и нейни колеги от ДГС-Шумен, ПП „Шуменско плато“ и СИДП организираха урок за малчуганите от местната забавачка „Маргаритка“. Всяко дете получи книжка, отпечатана специално за Седмицата на гората, както и много подаръци. По време на урока малчуганите засадиха и своята първа фиданка, научиха и с какво се хранят дръвчетата и как растат, с какво се храни и всяко едно животно, което обитава българските гори и планини.
В края на урока по Горска педагогика противопожарният екип на стопанството направи пред децата демонстрация как се гаси огън и обясни на децата защо не трябва да се пали в близост до гората.

Проявите по повод Седмицата на гората в област Шумен продължават и във вторник с дарение на компютър от експертите на ПП „Шуменско плато“ за читалището в кв.“Кирково“, поход с игри и състезания за ученици от две училища, организиран от служителите на ДГС-Преслав.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.