СРЗИ: Всички контактни на премиера Борисов ще бъдат под карантина, сред тях е доц. Ангел Кунчев

Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Премиерът Бойко Борисов е уведомил Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) за положителния си тест за Covid-19 и в момента е в ход епидемиологично проучване. Това потвърдиха от пресцентъра на инспекцията.

Министър-председателят също е уведомил, чрез американското посолство, представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той е посочил още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър, уточняват от СРЗИ.

Коментари

Задължително поле