Сръбската полиция застреля терорист край Нови Пазар

Сръбската полиция застреля тази нощ терориста Сенад Рамович Бецан край Нови Пазар, Югозападна Сърбия, съобщи сръбският вътрешен министър Ивица Дачич, цитиран от националната телевизия РТС.

При опита за арест на Рамович той е оказал съпротива, стрелял е срещу полицията, изстрелял е няколко куршума и представителите на Специалната антитерористична единица са го ликвидирали, заяви Дачич, предаде БТА.

По-рано Рамович е бил осъден на 13,5 години затвор за тероризъм. Арестуван е през 2007 г. след въоръжено нападение срещу полицаи в село Търнава край Нови Пазар. Тогава са арестувани и 14 сътрудници на Рамович. Обвинени са в планиране на убийството на тогавашния мюфтия Муамер Зукорлич, както и за подготвяне на терористично нападение в Белград и Нови Пазар.

Дачич допълни, че става въпрос за съвместна акция на сръбската Специална антитерористична единица, сръбската разузнавателна агенция БИА, Министерството на вътрешните работи и Върховната прокуратура в Нови Пазар.

Дачич отбеляза, че акцията е осъществена в село Хотково край Нови Пазар, откъдето е Рамович, но той не е бил в дома си. Открит е в къща на няколкостотин метра от неговата, собственост на неговия зет Алдин Бирчович, който към момента излежава присъда в Ниш.

Нови Пазар е културен център на бошняците в Сърбия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа