Сръбският президент Вучич: Заплашени сме от нова световна война, по-лоша от предишната

Срещу Европейския съюз има голяма истерия. Хубаво е, когато с бира в ръка гледаме телевизия и можем да псуваме колкото си искаме. Това е страхотно. Но не забравяйте, че имаме пари преди всичко благодарение на ЕС, каза днес сръбският президент Александър Вучич, пише македонското онлайн издание МКД.

„Шестнадесет премиери директно или индиректно говореха за нуждата от съгласуване на външната политика на ЕС. Не е много приятно това да се слуша. Но това не означава, че трябва да отидем в другата крайност, че имаме друг път или алтернатива на ЕС. Трябва да направим рационални и прагматични стъпки в интерес на гражданите“, заяви Вучич.

„В чуждестранните компании в Сърбия работят 300 000 души, а индиректно 500 000. Две трети от тези компании в Сърбия са част от ЕС. Те не могат да разберат за нас какво означават руснаците и китайците. Но въпреки това сме длъжни да ги уважаваме. Трябва да свършим много работа до декември“, изтъкна сръбският президент.

„Не казах в Брюксел, че от началото на войната в Украйна има 2629 статии за Сърбия не относно налагането на руски санкции, а за възможна война на Западните Балкани. Повярвайте ми, ако няма примирие след Донбас, ще имаме по-лоша световна война от предишната. Това го казва един малък човек от Балканите. Надявам се да започнат мирните преговори колкото е възможно по-скоро, иначе сме загубени всички“, категоричен е Вучич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа