Сръбски художник показва живопис в галерията в Монтана

Изложба „Пейзажи” (живопис) на сръбския художник Александър Спасич ще бъде открита на 27 май в Художествена галерия „Кирил Петров” в Монтана.

27-годишният художник е завършил гимназия по текстил и дизайн, а през 2014 г. и Висшето технологично и художествено училище в родния си град Лесковац в катедра "Моден дизайн", където преподава в момента.

Участвал е в много общи изложби в галерията на Културен център – Власотинце. Представял е три изложби с брат Йован Спасич. Неговата самостоятелна изложба, наречена "Снимки на Власоцинце" е представена през 2018 г. чрез конкурс, съфинансиран от Министерството на културата и информацията на Република Сърбия по програма за насърчаване на съвременно творчество в областта на културните дейности на хората с увреждания.

Александър Спасич печели награди от Светосавския салон във Вуче през 2016 г. и 1-ва награда на 56-ия Октомврийски салон в Лесковац. Изложба на сръбския живописец се организира на разменни начала. Художникът Николай Пенков – уредник в ХГ „Кирил Петров” - Монтана, ще представи своя експозиция в Културния център на Власотинце през август.

Коментари

Задължително поле