На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Сталин и православният комунизъм През огромни лишения и свирепи репресии той повежда СССР по пътя от ралото до атомното оръжие и статута на свърхвелика сила

Съветският вожд Сталин скоро след смъртта си през 1953 г. е един от най-охулваните политици на Запад и в СССР и Русия. Въпреки неспирните потоци лъжи и клетви по негов адрес, в днешна Русия твърдо продължава да бъде най-одобряваната историческа личност. Мнозинството хора там приемат думите на един журналист за него: „Сам не крадеше и на другите не позволяваше; въздигна страната, а не я прахоса; синовете си прати да воюват за родината, а не в Англия.“

През 1939 г. Сталин е Човек на годината в сп. TIME, представен е така: „Този син на обущар и перачка има изключителни интелектуални способности. Цитира цели параграфи от Библията и Бисмарк, сам пише своите речи и статии, а стилът му се отличава с изтънченост и точност.“ През 1941 г. той предвижда: „Името ми ще бъде оклеветено, ще ми припишат маса злодейства… Ционизмът ще ни отмъщава жестоко за нашите постижения… ще дойдат нови поколения, които ще строят бъдещето си върху нашето минало.“
Йосиф Джугашвили – Сталин поема властта в Съветска Русия след Ленин. На няколко стъпки, с азиатска хитрост и йезуитско коварство, в условията на остра конкуренция с много влиятелния в партията и сред военния елит Лейба Троцки. Водещи фигури по време на Октомврийския преврат, военния комунизъм и Гражданската война, Ленин, Троцки и повечето висши комисари са гледали на Сталин отвисоко, ценили са го като доставчик на пари чрез „експроприации“, т. е. чрез тероризъм.

Двамата са от заможни семейства, образовани, продуктивни публицисти, пламенни оратори, с по десетина чужди езици и широки контакти и обилна тайна подкрепа от Запад. Сталин произхожда от най-ниския слой в Задкавказието, с баща обущар-алкохолик и майка селска ратайкиня, често е бил малтретиран. Мрази царското офицерство и интелигенцията, има силен кавказки акцент и е посредствен оратор, не владее езици. Поради контузия в детството лявата му ръка не се разгъва в лакътя, поддържа я с дясната. Лявата си ръка поради паркинсонизъм поддържа и Хитлер…

Ревностна християнка, майката на 15-годишния Йосиф го записва в Тбилиската православна семинария. Макар да е бил много силен ученик и да е пишел стихове на грузински, същата година се свързва с нелегална марксистка група и влиза в социал-демократичска организация с националистически уклон. За пропагандистката му дейност го изключват от семинарията малко преди да завърши, но с право да учителства в началните училища. 23-годишен през 1901 г. вече е в нелегалност, организира стачки и партийни структури.

На конгрес през 1905 г. се среща с Ленин, оттогава е в тесен контакт с него. Става „упълномощен агент на ЦК“ за Кавказ, взима псевдонима Сталин (Стоманения), участва в терористични операции за придобиване на средства за революционна дейност. Активно сътрудничи в партийния вестник „Правда“, публикува важната статия „Марксизмът и националният въпрос“. Нееднократно е арестуван, вкарван в затвор, бяга и продължава конспирациите, пак го прибират, два пъти принудително го заселват в Сибир.

След Февруарския преврат през 1917 г. е освободен, в Петербург вече е в най-тесния болшевишки кръг, подготвящ въоръжено въстание. След Октомври е народен комисар (министър) по националните въпроси, през Гражданската война придобива военно-политически опит с големи маси войски. През 1922 г. става Генерален секретар на болшевишката партия с отговорности за кадрите и организационните структури. След смъртта на Ленин изключително ловко се възползва от тази ключова позиция и реформира партията в пълна своя изгода.
Сам я нарича „орден на меченосците“, нещо като средновековните монашески рицарски ордени, но православно комунистически с петолъчка вместо Малтийски кръст. Полага мумията на вожда Ленин в мавзолей, осигурява му обожествяване, за да стане самият той неговия Пророк, Наместник, Посветен Последовател. Успява. Атеисти по определение, комунистите в СССР всъщност са вярващи, тъй като идеологията всмуква вярата от православната религия, взима матрицата й, обещава спасение на вярващите, както го е правила и Църквата.

„Най ценният капитал на света са хората. Кадрите решават всичко.“ Методично Сталин подменя кадрите на Ленин и Троцки със свои напълно доверени хора от трети позиции, разполага ги на ключови позиции в апарата на партията и в държавната власт. За да внушава, че е Първият ленинец, пише статии „Към въпросите на ленинизма“ и „За основите на ленинизма“, гарнирайки марксизма с милитаристка и военно-командна фразеология, с антидемократични постановки.

Подражавайки на новия вожд, партийците се обличат в полувоенни или направо военни дрехи, някак естествено зазвучава, че „Сталин – това е Ленин днес“. Към 1938 г. целият ленински партиен набор е практически ликвидиран. Защото искали „да възстановят капитализма, да превърнат Русия в суровинен придатък, а съветския народ в роби на световния империализъм“.

Руският и американски учен Вернадски пише, че партията остава без революционери, морално-интелектуалното ниво на партийците пада, в редиците нахлуват кариеристи, подмазвачи, крадци. През 1924 г. Сталин прокарва немарксистката си доктрина за „построяването на социализма в отделно взета страна“, т. е. в СССР. По-късно и откритието за „засилването на класовата борба в хода на успешното строителство на социализма“, на което следва да се отговори с диктатура на пролетариата, т. е. с терор.

Сталин е привърженик на традиционното великоруско самодържавие, макар и с комунистически елементи на повърхността. Портретите на комунистическите адепти Маркс, Енгелс и Ленин висят навсякъде, но Сталин в много отношения не следва теориите и заветите им. Още при създаването на Съюза е за „автономизация“ на отделните периферни републики и против даването им на всички атрибути за държавност. Тогава надделява Ленин, но при разпада на СССР те се отделиха, а днес Русия има тежки главоболия не само с Прибалтика и Украйна.

След червения терор и Гражданската война съветската страна е в окаяно икономическо и социално състояние. Същевременно в Кремъл добре разбират, че целите на Англия и Франция след Първата световна война не са постигнати докрай и тя ще има продължение. Вижда се, че те усилено кредитират Германия, за да укрепне икономически и се въоръжи за поредния Поход на изток. СССР може да разчита само на пълна мобилизация на вътрешните си ресурси.

Отмирането на държавата ще стане не чрез отслабване на държавната власт, а чрез максималното й усилване, казва Сталин, „ако за 10 години не извървим пътя, който Западът е изминал за 100, ще ни смачкат…, със слабите в наше време не е прието да се съобразяват, а само със силните“. И повежда народа през огромни лишения и със свирепи репресии по пътя от ралото до атомното оръжие и статута на свърхвелика сила. Е, няма до го харесват на Запад!

Няма друг начин за оцеляване. След време на въпроса на Чърчил за най-страшното в руската история Сталин отговоря – колективизацията. Преди войната трябва да се изгради съветска национално-държавна идентичност, спешно да се извърши индустриализация. Партията превръща страната в трудово-казармен лагер, държавните институции са само нейни трансмисии. Опустошеното през военния комунизъм село отново е подложено на терор, има над 2000 бунта, страшен глад и канибализъм, срещу хората са изпращани части на редовната армия.

След колективизацията се създава ГУЛАГ – уникална мобилизационна икономическа структура за използване на практически безплатен труд. Започва през 1933 г. с 300 000 натикани в лагерите, през 1941 достигат до 1,6 милиона. Въведена е купонна система. Обаче военният потенциал на СССР се изравнява с този на Германия. Зад нея през войната са над 65% от индустриалните ефективи на цяла Европа, но СССР побеждава. Тостът на Сталин през 1945 г. е „За руския народ!“

Цената е огромна, по различни оценки загиналите по време на колективизацията и индустриализацията са между 4 и 8 милиона, в енциклопедия Британика дават 6-8 млн. И днес е твърде скъпо запазването на независимост върху тази огромна територия, но засега руснаците смятат да си я запазят. При все, че отново се повтарят събития, модели и схеми за противодействие, каквито са имали място преди 80-100 години. „Те преценяват нашето великодушие като слабост“, писа Сталин след войната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (27)

 1. Напълно одобрявам статията. Съгласен съм с всичко в нея. Ще добавя, че Сталин няма
  никакво съучастие в червения терор през 1918-1920 г., провеждан от Троцки, Свердлов,
  Тухачевски, Урицкий, Цедербаум и др., и одобряван от Ленин. Избити са около 30 млн.
  селяни, граждани, офицери, дворяни, свещеници. разгромено е православието, разруше-
  ни са стотици храмове. Точмно тези виновници и техните помагачи са „репресирани“ и съдени през 1937-1939 г. Арестувани и съдени са 4 – 4.3 млн. души, на смърт са осъдени
  около 2 млн., но изпълнените смъртни присъди са на 830 000 души. А противниците на
  Сталин стигат до 100-150 млн. умъртвени. А СССР тогава е наброявал 194 млн. души.

  1. CTOCU E KPETEH……..STALIN=HITLER……..HA KOMYHETATA B DYTETATA…..

 2. Да се възхвалява личност като Сталин е все едно да хвалиш Жан Виденов,защото не бил крадец.Наистина за разлика от Ленин и шайката около него Сталин предпочита съзиданието ,но цената е огромна.Милиони са жертвите на сталинският терор.Само от глада в Украйна загиват над 6 милиона души.Икономическият възход се изразява основно във военна продукция,а суровините се добиват от лагерниците в ГУЛаг.Където е можело да бъде пратен всеки,дори за най-невинна реплика или на когото е имал зъб съседът.
  Нека не се забравя,че именно Сталин обявява война на България при положение,че запазваме неутралитет спрямо СССР при немското нападение и не пращаме български войски на Източният фронт.Както и че Сталин създава македонската нация.И добре,че са развалили отношенията с Тито,та пиринска Македония остана част от България.

  1. Конкретно за казуса виденов, можеш да споменеш, че той се опита да изплати дълга създаден с участието на луканов, за което бе свален от луканов и западните партнери. Опита се да постави нефтохим под държавен контрол, заради което бе свален от луканов и източните партнери. Това, че луканов бе убит от своите бизнеспартнери преди виденов да подаде оставка, не означава, че не бе всячески подкрепил костов да съживят учрялото при фифилота сдс.

   1. А кредитните милионери кой ги създаде? Банките отпускаха пари на техни хора и с инфлацията тези кредити изгубиха стойността си.Ама изгубиха стойността си и спестяванията на хората.1996г беше най-черната година в българската история от 1944г насам.Аз живея на село и в началото на 90-е години народа натрупа някой лев.В селото имаше 4 механи, две дискотеки и над 10 кафенета.И петък и събота вечер бяха претъпкани.А и през седмицата имаше хора.След кризата от 1996г остана само едно кафене.Всички други фалираха.

    1. Най вече бсп на луканов… следвайки съветите на секви демократични емисари…
     Да не дабравим, че и плевнелиев и костов кръжаха край луканов и кликата му. Отделно, че нито един седераст интелектуалец не се е оплакал от това…
     Други въпроси?

     1. Какво постоянно ми натякваш Луканов, Костов и не знам си кой? Напомняш ми циганите, които казват , че не били най-големите престъпници като ги хванат да крадат.Да си видял да защитавам някой оттях?В случая говорим за Виденов и инфлацията, която стопи спестяванията на хората и направи милионери поставени лица.

     2. В никакъв случай не одобрявам виденов – нито като човек, нито като политик. И той беше гьонсурат кат плевнелиев, а обкръжението му бяха некадърни лъжци. Но фактът, че всичко работеше срещу него и срещу България не може да бъде отречен… а в дъното стоеше безродникът луканов – ментор на костов и тнт…

 3. Сталин го мразят, защото не пуска руски войници да мрът кypбан за британските интереси.

 4. Руснаците могат много неща, които хората не могат:
  – да издържат няколко години на 100 г чер хляб дневно – справка Ленинград
  – да издържат на температури под минус 20 градуса шест месеца в годината
  – да предадат собствената си съпруга на НКВД – справка Молотов
  – да викат „Крим наш“ до посиняване

  Ние това не го можем. Затова им завиждаме. Напомня ми една рускиня попаднала в супермаркет в Източен Берлин да стене: „А разве мы победители!“

 5. Напротив кмнтр, Сталин го четкаха и въоражиха
  краварите за да използват руския народ като пушечно месо срещу Германия. ВСВ е в резултат
  на жестокия версаилски договор. Хитлер се
  опита да възстанови справидливостта и накаже
  виновниците. Индустриализациятвс на СССР
  стана с огромната помощ на USA. Така че руския
  войник винаги е обслужвал англо-амариканските
  интереси..

  1. Шизи, може да са го въоръжавали, но 21 юни не е дело на сталин и това въоръжаване.
   Аман от плиткоумни де6или, фенове на евроатлантизъма на отрепките поръчкови дисиденти..

 6. За Сталин е пробвал да пише всеки, но истината ще напише историята. И то само обективната история и то след още много години. Както днес познаваме Цезар, Сюлейман Великолепни, Наполеон, Робеспиер… Днес можем да се упражняваме в красноречие за него. От вълче сърце с дяволски ум, от зверски инстинкт обезсмъртил името си с милиони смърти, до велик лидер, гениален стратег създал могъща държава победила в най-страшната война. Това е Сталин, или това е част от Сталин! А може би, единствено доказано от историята, е това което пише автора. Как доведе СССР от държава на ралото до атомна световна свръхсила…

 7. Идеята е, че се повтарятднес в нов и варианти същите идеи, събития, модели и схеми, които са били актуални преди 80-100 г. Знаочи няма полза, а само вреда има от показване на великодушие, а нуждата е от въоръжаване и даване на отпор.Англоамериканците дават кредити и технологии както на Германия, така и на Русия, но само за да ги тласднат в жестока кръвопролитна война и оттам да извлекат огромните си ползи..

 8. Фактите са най-важното нещо в историята и политиката. Западът иска просто Русия да изчезне, това е неговият .стратегичедски интерес. Русия може да оцелее и го прави само чрез въоръжено противопоставяне, което виждаме и днес. След Втората световна ЮК вече е само Британия реално без Велико. Да видим дали при Путин Русия ще успее да си върне статута на свърхвелика сила. Не е сигурно.

 9. Незная защо пишете против Сталин, …но се сещам защо, защото имате малко познания за него! Той е най-великият човек живял на Земята през 20/двадесети век/! За него още древния монах Авел е пресказал…и че той ще владее 1/3 от земята! Така наречената октомврийска революция я правят хазарите уж евреи, които в древна Рус наричат …жидове! Сталин бяга от царската полиция повече от 54 пъти! Това …какво означава??? Че той е …таен агент на царската полиция! Затова …той Сталин е спасил царското семейство, като наследника Алексей Косигин …става на по-късен етап и…премиер министър на СССР! Премиера Косигин само можел насаме …свободно да разговаря с кралицата на Англия! А в Италия …в едно село още стои надгробния камък на …една от сестрите на Алексей, като на него пише …Олга Романова-дъщеря на Николай ll! Така Сталин се прави на хазар-уж евреин и …влиза във вълчата бърлога! А после сам започва да избива хазарите! Затова …те много го мразят и всички убийства, които правят срещу руския народ…ги хвърлят в/у Сталин! Царското семейство официално е …трябвало да бъде избито,…за да не търси своето огромно количество злато и …лихвите от него от …фед, по-точно от Ротшилд! А Хитлер е …именно незаконен внук на виенския …Ротшилд! Затова адолф шикелгрубер-тоест хитлер е подпомогнат от англ. банка „банк ъф ингланд“ и „аг фарбениндустри“ зад които стои мощната фамилия-ротшилд! Да се надявам, че като прочетете това и проверите някои данни сами, без да се поддавате на общите класификаций най-вече на тези…които искат да владеят целия свят и лъжат всички, …вече няма да пишете глупости против Великия Сталин!

 10. Във Варна, на входа за морската градина, имаше паметник на Сталин в цял ръст.Като излезе решението за култа към личноста, за една вечер паметника изчезна и бяха посяти маргаритки на негово место. Сякаш никога е нямало паметник!Постъпиха по Сталински–-Има паметник, има проблеми–Няма паметник, няма проблеми!!

 11. Територията на Русия трябваше да бъде Израел или новата Хазария, но Сталин провали плана на ционистите, за това те продължават да си отмъщават до днес. При Сталин БВП расте всяка година, но за разлика от Запада, той не печата нови пари, а намаля цената на основните стоки и така хората при него стават всяка година по-богати, защото могат да купуват повече стоки. На Запад печатането на пари изпреварва ръста на производството, за това заплатите не мърдат на горе, но стоките и услугите поскъпват постоянно. Ще се съгласите, че начина по който действа Сталин е убийствен за капиталистите, за това са го поръчали и убили, за да не дава пример на на народите под ботуша на капитализма. След смъртта му тази система е отменена от ционистката свиня Хрушчов.

 12. Ubiistvata/ Stalin / nemat nishto obshto S Hristovoto uchenie ! Zaglavieto podvezhda !

 13. Сталин е намерили приложил единствения начин за оцеляване на държавата си, затова враговете й не спират да го сатанизират. Както не се уморяват да злобеят под тази статия платените соросоиди и грантаджии от НБУ, СУ и други хранилки за евроатлантическа прислуга.

 14. ОТНОВО НИ СЕ ПОДНАСЯ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ -РУСИЯ ОШЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЦАР НИКОЛАЙ
  ВТОРИ Е ТРЪГНАЛА КЪМ ИНДУСТРИАЛИЗААЦИЯТА НА РУСИЯ -ТОВА СЕ ВИЖДА ОТ ПОСТРОЕНИТЕ ЗАВОДИ , ПРИСТАНИЩА , ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ И ГАРИ , КОРАБОСТГРОИТЕЛНИЦИ И МАЛКИ И ГОЛЕМИ ФАБРИКИ .ТОВА РАЗВИТИЕ Е СТРЕСНАЛО РЕДИЦА ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ , КОИТО ВИЖДАТ В РУСИЯ ЕДНА ЗАДАВАЩА СЕ КОНКУРЕНТНА СИЛА , КОЯТО ОСВЕН ВСИЧКО ГОРЕИЗБРОЕНО Е ИМАЛА И РЕСУРСОВ ПОТЕНЦИАЛ , ПЛЮС НАСЕЛЕНИЕ .
  ЕТЕСТВЕНО СТАЛИН Е ЗАБЕЛЯЗАЛ ВСИЧКО ТОВА , НЕЗАВИСИМО ЧЕ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е НАНЕСЛА ТЕЖКИ ПОРАЖЕНИЯ НА РУСИЯ .НЕГОВАТА СТРАСТ ЗА СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО НО ПРОЛЕТАРИАТА И НЕПРИКРИТ РЕВАНШИЗЪМ ЕСТЕСТВЕНО Е ВПРЕГНАЛ СИЛИТЕ И ЕНЕРГИЯТА НА РУСКАТА ДЪРЖАВА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПЛАНИРОВКАТА,ДИКТУВАНА ОТ НЕГО.ВТОРАНА СВЕТОВНА ВОЙНА НАГЛЕДНО ПОКАЗА В КАКВА ПОСОКА Е ГРАДЯЛ РУСКАТА ИКОНОМИКА .- .КЪМ ВЪОРАЖАВАНЕ И МИЛИТАРИЗАЦИЯ .

 15. ОТНОВО НИ СЕ ПОДНАСЯ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ -РУСИЯ ОШЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЦАР НИКОЛАЙ
  ВТОРИ Е ТРЪГНАЛА КЪМ ИНДУСТРИАЛИЗААЦИЯТА НА РУСИЯ -ТОВА СЕ ВИЖДА ОТ ПОСТРОЕНИТЕ ЗАВОДИ , ПРИСТАНИЩА , ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ И ГАРИ , КОРАБОСТГРОИТЕЛНИЦИ И МАЛКИ И ГОЛЕМИ ФАБРИКИ .ТОВА РАЗВИТИЕ Е СТРЕСНАЛО РЕДИЦА ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ , КОИТО ВИЖДАТ В РУСИЯ ЕДНА ЗАДАВАЩА СЕ КОНКУРЕНТНА СИЛА , КОЯТО ОСВЕН ВСИЧКО ГОРЕИЗБРОЕНО Е ИМАЛА И РЕСУРСОВ ПОТЕНЦИАЛ , ПЛЮС НАСЕЛЕНИЕ .
  ЕТЕСТВЕНО СТАЛИН Е ЗАБЕЛЯЗАЛ ВСИЧКО ТОВА , НЕЗАВИСИМО ЧЕ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е НАНЕСЛА ТЕЖКИ ПОРАЖЕНИЯ НА РУСИЯ .НЕГОВАТА СТРАСТ ЗА СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО НО ПРОЛЕТАРИАТА И НЕПРИКРИТ РЕВАНШИЗЪМ ЕСТЕСТВЕНО Е ВПРЕГНАЛ СИЛИТЕ И ЕНЕРГИЯТА НА РУСКАТА ДЪРЖАВА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПЛАНИРОВКАТА,ДИКТУВАНА ОТ НЕГО.ВТОРАНА СВЕТОВНА ВОЙНА НАГЛЕДНО ПОКАЗА В КАКВА ПОСОКА Е ГРАДЯЛ РУСКАТА ИКОНОМИКА .- .КЪМ ВЪОРАЖАВАНЕ И МИЛИТАРИЗАЦИЯ .
  ТРУД -НАПИЩЕТЕ НЕЩО НОВО , СТИГА С ТОВА МАЛОУМНОПОДЧЕРТАВАНЕ ЧЕ ИМА ДВЕ ПОВЕСТВАНИЯ ! НЕ СИ ВИЖДА ПЪРВОТО И В КРАЯ НА КРАЙЩАТА ЗАМИРИСВА НА ЦЕНЗУРА , КОГАТО СТАНЕ ДУМА ЗА РУСИЯ И ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ !!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ …

  1. Ми знаел е, също като ким, че трябва да се въоръжава.

 16. С УДВОЛСТВИЕ ПОМЕСТВАТЕ ПИСМЕНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ НА ЕДИН ВЕЛИМИР , НАПРИМЕР .МОЖЕ БИ ПОРАДИ НЕПРЕХОДНИТЕ МИСЛИ НА ТОЗИ ИЗИСКАН ТВОРЕЦ , ЧИЯТО ФИЛОСОФИЯ СЕ ВЪРТИ ЕДИНСТВЕНО ПО СВИНСКИ ТЕМИ.ОСОБЕНО ЛЮБИМА МУ Е ТЕМАТА ЗА КОЧИНАТА ГЕРБ !!!!
  ДА НЕ БИ ДА НАМЕКВАТЕ ЧЕ ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЛИНИЯТА , КЪМ КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИДЪРЖАМ ????

 17. Кво се пънете тука бе пичове? Темата Сталин, СССР и прочие са ясни на всеки нормално информиран човек у нас, така че няма що да спорите с „Доктора“. А що Трудоваците ще ни сервират редовно мнението на един „доктор психо“ освен, ако от Кремъл не са ги заплашили с „новичок“, ако не пускат редовно психично разстроените му статии, чиято цел е зомбирането на българският народ. Ха-ха-ха-ха! Да не би да е историк, да не би да е политолог, да не би да е политик? Не естествено! Той е просто ултра-рубладжия и като такъв е тук. Всяка дума на д-р Илия Илиев е диагноза, всяка статия е диагноза, всяко негово гостуване в електронна медия е диагноза. Колкото статии тука са му пускали в Труд всичките са с едно и също идейно и смислово съдържание, независимо от формата или темата и то е: „Да живее Русия! Тя е най-великата държава на света! Тя винаги е имала най-великите владетели! Тя има право да извърши всичко на тоя свят! Тя има право да избие и ще избие всички европейци, които не и се подчинят и не станат нейни роби, защото европейците са гадове и фашисти, гейове и джендъри, крадци и мошенници, насилници и убийци и защото тя е единствената миролюбива страна на света! Тя има право да избие и всички останали, но поради това, че е най-миролюбивата страна на света ще остави част от тях живи! Тя има право да придобие всички земи, които поиска, ако ще да избие населението им, защото е единствената миролюбива страна на света! Тя има право да „придобие“, ако ще и да заграби със сила плодовете на труда на всички страни, хора и народи по света защото е единствената миролюбива страна на света! И никой от вас не може да говори против нея, защото когато дойдат руските танкове, а те скоро ще дойдат тук за да въдворят мир, вие всички ще бъдете избити!“ Прочетете внимателно всичко написано, спомнете си всичко казано от Илиев ще видите, че смисълът влаган в думите му е този. Зад потоците от думи, изречения , цитати, определения, сравнения, хиперболи стои това. Но не става въпрос само за него, а за една кохорта от такива коментатори, които „са си плюли в устата“ с Доктора и говорят същото, а и не той е автора на тези дълбоки мисли и тезиси, защото те са родени преди самият Доктор, като той е само едно винтче от пропагандната машина наречена „Да нахраним на всяка цена озверялата сибирска мечка!“

 18. Кухото тролче „байганьо“ дори не е прочело статията, но обилно си е изляло чревното съдържимо. Дали двойно ще му платят за количеството, не е сигурно, „отворените атлантици“ карали на парче, казват.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.