Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Стамболийски посреща Деня на независимостта с пътуващо читалище

Снимки: Николай Спасов

Община Стамболийски покани единственото у нас пътуващо читалище „Бащино огнище” да посети града по случай 22 септември – Деня на независимостта на България.

Изложбата на колела ще гостува на жителите на общината на 21 и 22 септември със забележителната си експозиция, която е посветена на най-важните дати от българската история.

Интересното в случая е, че изложбата е поместена в автобус, в който са подредени снимки, факсимилета на ценни исторически документи, артефакти и манекени, облечени в дрехи, които връщат във времето на хайдушките подвизи, героизма на военния фронт или потапят зрителите в магията и цветовете на българските нрави и традиции.

Читалището на колела „Бащино огнище” ще пристигне на площада пред НЧ „Никола Йонков Вапцаров” в град Стамболийски в четвъртък сутринта и от 10 до 12.30 часа ще бъде отворено за неорганизирани посещения за всички желаещи. От 13.30 часа на 21 септември започват организираните посещения на ученици от училищата на територията на Община Стамболийски, а от 17 часа същия ден ще бъде дадено началото на състезанието „Хайдушки игри”. На 22 септември пътуващото читалище ще се премести на площада на улица „Търговска” в Стамболийски, където ще бъде отворено при безплатен вход за всички желаещи от 10 до 20 часа, когато започва патриотичен рецитал, посветен на 22 септември – Деня на независимостта на България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.