Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

Станислав Владимиров: БСП ще бъде първа политическа сила, защото хората усещат, че носим промяна

Станислав Владимиров -БСП

„В БСП се случват промени и то не от една година. Има обновление на кадрите. Няма как тези нови кадри да не носят и промяна. БСП взе своите поуки, особено от последното управление, което бе много кратко“. Това каза водачът на листата на БСП за БЪЛГАРИЯ в Перник Станислав Владимиров в радиопредаване.

Според него хората усещат, че БСП може да донесе промяна и това се виждало ясно при разговорите с тях и от социологическите данни. „Ние сме отговорна партия и хората го усещат. Въпреки че сме правили много грешки в прехода, днес има енергия, настроение към нашата партия. Мисля, че с бюлетина номер 10 хората наистина ще ни припознаят и ще бъдем първа политическа сила на предстоящите парламентарни избори“, каза още Владимиров.

На въпрос как левицата ще осъществи промяната Станислав Владимиров отговори, че е дошло време да направим анализ докъде е ролята на държавата в икономиката. „Вижда се, че икономическият ръст, който постигаме през последните години, не е достатъчен за такова нарастване на доходите, каквото всички желаем. Голяма част от активното население мигрира извън страната или в София, което създава регионални дисбаланси“, каза още той.

Владимиров подчерта, че в програмата на „БСП за България“ е записано, че трябва да се погледне на държавата не само като регулатор, но и като инвеститор, защото има сектори, в които държавата може да бъде партньор на частните фирми. Кандидатът за народен представител обясни, че след 1989 г., излизайки от периода на плановата икономика, когато всичко е било в ръцете на държавата, България изведнъж е влязла в другата крайност.

„Хората се надяваха, че капиталът и частната инициатива от самосебе си ще развият страната. Стана ясно обаче, че този неолиберален модел, който отрича каквато и да е намеса от страна на държавата, не ни е донесъл ползи. Напротив, лишихме сме се от големи производства, които са носили доста приходи на държавата“, добави той. Водачът на листата даде пример с Норвегия, където преобладаващата част от икономиката е в държавни ръце и доходите са много високи. „Затова да говорим, че ако държавата се намеси в икономиката, това е комунизъм, е меко казано несериозно“, заяви той. Владимиров обясни, че чрез различни фондове може да се вкара свеж ресурс, за да се задвижат икономическите процеси, той добави, че парите ги има в бюджета, въпрос на правилно планиране е да се използват по предназначение.

На въпрос как БСП ще успее за един мандат да върнете старата слава на индустриална България, Станислав Владимиров отговори, че платформата на БСП не е за един мандат. Той посочи, че огромна част от БВП се пада на услугите, а държава с такъв тип икономика не може да осигурява високи доходи на своето население. „Затова БСП фокусира своето внимание върху различни фондове, които да стимулират икономиката. Тук става въпрос не само за индустрията, но и за селското стопанство, защото то е съсредоточено в ръцете на малък брой хора. Тези проблеми обаче не могат да бъдат решени само в един мандат и от една партия, затова всички политици трябва да се обединят“, категоричен е Владимиров.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.