Станислав Недков - Стъки: Вече 5 години алармирам, че у нас се провеждат незаконни състезания по ММА

Кадър от БТВ, архив

"Аз вече 5 години алармирам, че в България се провеждат незаконни състезания по ММА". Това пред Нова тв председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков - Стъки.

"Многократно съм писал писма, уведомявал съм различни институции за тях. Досега на моите сигнали са реагирали Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев и МВР. За съжаление има все още кметове по места, които позволяват в общински зали да се провеждат такива състезания", допълни той.

Председателят на федерацията допусна, че причината за смъртта на младия български боксьор Борис Станчов на ринга в Албания може да бъде сърдечен удар, причинен от употребата на хапчета виагра.

Той допълни, че бойците трябва да знаят, че не хапчетата изграждат големия шампион, а труда и постоянството в залата. "Другото нещо, което трябва да знаят е, че излизайки, било на ринг, било в клетка, било на тепих, всичко трябва да приключи там. Младите състезатели трябва да внимават с добавките, които вземат", заключи Станислав Недков.

Коментари

Задължително поле