“Стара госпожа“ с 9 живота

Във вторник вечер „Реал“ (Мадрид) изнесе лекция на ПСЖ. Показа на Катар, че традициите са по-силни от парите. Едно денонощие по-късно „Ювентус“ даде същия урок на „Тотнъм“. Разплака над 80 000 на „Уембли“.

Едно време сър Алекс Фъргюсън беше прав - „Тотнъм“ винаги ще си остане „Тотнъм“. С други думи – разочарование! Яд! Загуба, когато мачът изглежда спечелен! Защо сега Шампионската лига да е различна история?

ПСЖ видя, че само с пари не става. Красивият „Тотнъм“ видя, че по-добре да си „грозен“ като „Ювентус“, но да биеш. Тази „Стара госпожа“! Като че ли има поне по 9 живота, дори когато става най-тежко. „Тотнъм“ бе по-добрият и в двата мача. Поведе на „Уембли“ с гол на Хюн Мин Сон. Приказката за най-английската Шампионска лига в историята се пишеше.

Уви! „Ювентус“ бе по-добър за три минути. В три прокълнати за Меката на футбола минути Гонсало Игуаин и Пауло Дибала вкараха два пъти. В първия мач (2:2) „Юве“ го направи за седем. И после даде на „Тотнъм“ да показва колко е красив.

Игуаин и Дибала – двама аржентинци, които имат нещастието да живеят в ерата на Лионел Меси. Перфектни нападатели с клиничен удар. „Юве“ е горд с тях. „Госпожата“ даде 90 милиона евро за Игуаин не за титли в Италия, а за нощи като тази. Аржентинецът се извая в „Реал“, за да стане човекът, който прави разликата в „Ювентус“. А Дибала? Контузен бе в последните месеци, черни облаци вещаеха падение. Какво стана? В събота Пауло вкара в последната минута за 1:0 срещу „Лацио“ в дерби, в което поне единият живот на „Госпожата“ трябваше да „изгори“. Запази „Юве“ в битката за титлата, а на „Уембли“ го изпрати на четвъртфинал. Дибала бе футболистът в най-дълга серия удари в Шампионската лига без гол – 28. Но 29-ият се оказа златен.

Преди година в Кардиф „Реал“ и „Ювентус“ се изправиха във финала на Шампионската лига. Кой от кой по-атрактивен. Сега и двата отбора изглеждат сиви и скучни в голяма част от сезона. Докато не дойдат големите мачове в Европа.

Всички симпатии са и за „Тотнъм“. Един от четирите отбора, който нямаше загуба в турнира. Спечелил бе два пъти срещу „Борусия“ (Дортмунд) и веднъж срещу „Реал“.Това няма никакво значение вече. Каза им го Андреа Бардзали: „Ние можем да минем през всичко. Дори през 50 минути ужасна игра!“

Думите на Джорджо Киелини борят още повече. „Съперникът ни има страхотни футболисти като Кейн, Ериксен, Али, но ние знаехме, че те пропускат много положения – каза железният бранител. - Такава е историята на „Тотнъм“. Винаги са силни и винаги не успяват. Ние винаги вярваме в историята. Видяхме го и на мача „Пари Сен Жермен“ - „Реал“. Историята е преди всичко. Затова дойдохме на „Уембли“, за да се класираме.“

Легендарният ирландец Рой Кийн също проряза „шпорите“ в сърцето. „Тотнъм“ намери начин да загуби – каза бившият капитан на „Манчестър Юнайтед“. - Вместо да разгроми „Ювентус“, пусна два гола за три минути. Трудни ми е да анализирам как така „Тотнъм“ падна.“

„Хората говорят за „Реал“ и „Барселона“, но ние сме един от фаворитите за титлата“, отсече треньорът Максимилиано Алегри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят