На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Стара Загора стана домакин на Националната бирена академия

Снимка: Ани Михайлова

Любопитни факти за пивопроизводството, специални технологии на приготвяне на бирата и неразказвани досега моменти от историята на „Загорка“ бяха акцентите на 3-тия медиен тур от Националната бирена академия, която е инициатива на Съюзът на пивоварите в България.

С посещенията по пивоварните организаторите имат за цел да представят традициите в производството, които съчетани с иновациите и уменията на пивоварите, са ключови за качеството на бирата. За първите 6 месеца на тази година капиталовите инвестиции на членовете на Съюза на пивоварите вече са 26 милиона лева. В страната по лиценз се произвеждат 9 от световно известните брандове бира.

По време на посещението в „Загорка“ участниците в Националната бирена академия, бяха запознати „на живо“ със стъпките в производствения процес и спецификите на основните суровини, влагани в пивото.

През 1994 г. „Загорка“ е първата приватизирана в страната пивоварна, катов нейната модернизация и увеличаване на производствения капацитет са инвестирани над 133 млн. евро. През 2017 г. по дарителската си КСО програма „Загорка“ АД инвестира над 72 хиляди лева в дарителската си програма за социални и екологични инициативи в подкрепа на местната общност, а нейните служители полагат над 1 200 часа доброволчески труд и засаждат 2 300 дръвчета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.