Стара Загора стана домакин на Националната бирена академия

Снимка: Ани Михайлова

Любопитни факти за пивопроизводството, специални технологии на приготвяне на бирата и неразказвани досега моменти от историята на „Загорка“ бяха акцентите на 3-тия медиен тур от Националната бирена академия, която е инициатива на Съюзът на пивоварите в България.

С посещенията по пивоварните организаторите имат за цел да представят традициите в производството, които съчетани с иновациите и уменията на пивоварите, са ключови за качеството на бирата. За първите 6 месеца на тази година капиталовите инвестиции на членовете на Съюза на пивоварите вече са 26 милиона лева. В страната по лиценз се произвеждат 9 от световно известните брандове бира.

По време на посещението в „Загорка“ участниците в Националната бирена академия, бяха запознати „на живо“ със стъпките в производствения процес и спецификите на основните суровини, влагани в пивото.

През 1994 г. "Загорка" е първата приватизирана в страната пивоварна, катов нейната модернизация и увеличаване на производствения капацитет са инвестирани над 133 млн. евро. През 2017 г. по дарителската си КСО програма „Загорка“ АД инвестира над 72 хиляди лева в дарителската си програма за социални и екологични инициативи в подкрепа на местната общност, а нейните служители полагат над 1 200 часа доброволчески труд и засаждат 2 300 дръвчета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика