Старозагорецът Пламен Русев получи престижна награда на ЕП

Старозагорският предприемач Пламен Русев е удостоен с европейската награда „Герой на малкия и среден бизнес“. Той е номиниран за високото отличие от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Стара Загора. Наградите Small and Medium Entrepreneurs of Europe на Европейския парламент отличават и стимулират развитието на малките и средните фирми, които според данните на ЕП са гръбнакът на икономиката. Тази година „SMI of Europe” дават персонален приз и на личност, която подпомага развитието на предприемачеството, бизнеса и общността. Церемонията по връчване на отличията се проведе в Брюксел. Наградата получи синът на старозагорския предприемач и общественик – Виктор Русев.

plamen-rusev

Пламен Русе е общински съветник от ПП ГЕРБ в Стара Загора, председател на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика. Член е на Националния изпълнителен съвет на Предприемачи ГЕРБ. Магистър е по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград.

Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост. Русев е един от инициаторите на идеята за създаване на рекламен бранд „Стара Загора – Център на Вселената“. От години работи за развитието на туристическия бранш в региона, както и за утвърждаването на Стара Загора като център за културно-исторически туризъм.

Коментари

Задължително поле