Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

В най-голямото старозагорско село – Хрищени, и тази година се събраха на централния площад, за да отбележат за 12-и път Празника на райската ябълка. Тържеството започна по традиция с благословия за здраве.

„Това така мащабно събите е възможно да се случи само с обединените усилия на всички живущи в селото. Това се случва с душа и неуморен труд – благодаря на всички, които спомагат да се случват такива празници. Празникът на райската ябълка е символ на взаимодействието и взаимоотношенията между различните поколения, които правят така, че да реализират подобни добри дела“, обърна се към организаторите и гостите на празника ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова, съобщиха от общината.

„Ние отгледахме празника си като рожба, развълнувани и щастливи сме, че първите дръвчета, посадени преди 12 години, вече пълнят кошниците и сърцата ни. Благодаря за подкрепата, която получаваме от Община Стара Загора“, каза в словото си кметът на Хрищени Радка Желева. „За да сте здрави и засмени – яжте райски ябълки от Хрищени!“, припомни тя емблематичния девиз на населеното място.

Традиционно бе показана реколтата от „божествения плод“, както е наричана райската ябълка. Част от празничната програма бяха конкурс и базар – най-едър плод, най-пивка ракия и други. Хрищенци показаха още и компот от райска ябълка, мармалад и вкусни сладкиши.

Възпитаниците на детска градина „Лилия“ и училище „Христо Ботев“ в селото отново наредиха пъстра тематична изложба. Тържеството продължи с фолклорна програма.

Гости на Празника на райската ябълка бяха зам.-председателят на НС Емил Христов, народният представител Радостин Танев, председателят на Общинския съвет на Стара Загора Таньо Брайков, общинският съветник Николай Николов, началникът на Отдел „Култура“ на Община Стара Загора Диана Атанасова, кметове на съседни села и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.