Старозагорци предлагат да се постави паметен знак за д-р Евгений Желев

Инициативна група от старозагорци е изпратила предложение до кмета на Стара Загора Живко Тодоров за поставяне на паметен знак за д-р Евгений Желев, по повод една година от смъртта му, информираха от пресцентъра на Общината.

„Периодът на неговото управление като кмет на Община Стара Загора (1999 – 2007 г.) съвпада със строителство, ремонт, възстановяване и изграждане на редица важни за града обекти. Особено горд беше Доктора, както всички го наричаха с уважение, с „квадрата на духа”. Име, измислено от самия него за сградите на Операта, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „Захарий Княжески” и Художествената галерия, ремонтирани в неговите кметски мандати - в ония години, когато все още нямаше пари от европейски фондове и трябваше да се решават проблемите със собствени средства или кредити. За работата си споделя: „Когато предложиш действено решение, няма проблем нито с Общинския съвет, нито с институциите, нито с общността” - се казва в предложението.

Предлага се паметният знак да бъде поставен в градинката между Драматичния театър, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека, Художествената галерия и Операта, като доказателство за дълбоката признателност към него за съграждането на съвременния културен център на града ни, уникален като архитектурно-духовна среда.

Кметът Живко Тодоров трябва да внесе предложението в Общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България