Старопрестолният град с представяне на Ваканция & Спа Експо 2017

Велико Търново ще се представи на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2017. Изложението ще се проведе от 15 до 17 февруари в Интер Експо център София и за 34-ти път ще събере представители на туристическия бизнес от България и цял свят. Борсата се организира от ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.

Старопрестолният град като дестинация №1 за културен туризъм в България ще бъдат презентиран на атрактивен щанд от 35vкв.м. Част от изложбената площ ще е триизмерно пространство с крепостта Царевец и светлинните ефекти на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - Звук и светлина“.

Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ ще запознае туроераторите и посетителите на борсата с на-новите туристически маршрути и културни събития във Велико Търново. Акцент ще е най-новата историческа атракция Трапезица - втората крепост на средновековната столица Търновгрд. Архитектурно-музейният резерват ще е отворен за посетители през целия туристически сезон и ще приеме няколко културни събития, сред които Нощта на музеите, Австрийски музикални седмици, концерти и др.

На ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2017 официално ще бъде представена и програмата на най-големият класически фестивал на открито - II Летен сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете“ 2017. Традиционното за крепостта Царевец музикално събитие тази година ще е от 8 юли до 8 септември. В продължение на два месеца ще бъдат представени 11 заглавия – класическа опера, оперета, балет и мюзикъл.

„Сцена на вековете“ ще стартира с „Кармина Бурана“ от Карл Орф и балета „Болеро“ по музика на Равел в изпълнение на Държавна опера-Стара Загора. На същата трупа ще е и следващият спектакъл от фестивала - операта от Гаетано Доницети „Лучия Ди Ламермур“ на 14 юли. Старозагоката опера ще представи на Царевец във вечерта на 26 август още две заглавия от своя репертоар – операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани и балeта „Делвата“ от Алфредо Казела.

афиша на фестивала са и оперните заглавия „Мария Десислава“ от Парашкев Хаджиев, постановка на Държавна опера-Русе (4 август), „Манон Леско“ от Джакомо Пучини в изпълнение на Театрално-музикален продуцентски център–Варна на 11 август, „Норма“ от Белини на Бургаската опера (19 август) и постановката на Пловдивската опера на Вердиевата „Травиата“ (28 август).

Под звездите на Царевец през лятото ще могат да се видят и два от хитовите мюзикъли на ХХ век - „Котките“ на Андрю Лойд Уебър в изпълнение на Театрално-музикален продуцентски център – Варна (21 юли) и премиерното заглавие на Държавна опера-Пловдив „Коса“ (5 септември).

За първи път на фестивала ще се представи Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ На 28 юли търновската трупа ще покаже едно от най-добрите си заглавия – оперетата „Цигански барон“ от Йохан Щраус.

Финал на музикалното събитие на 8 септември ще постави Държавна опера-Русе с „Трубадур“ от Джузепе Верди.

На борсата Велико Търново ще представи и други водещи културни събития като XIV Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ (6-8 април 2017 г.), Втория международен фестивал на историческите възстановки, 20-ото издание на Международния фолклорен фестивал, 22-рият Петропавловски събор, Петото международно биенале на църковните изкуства и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм