Стартираха машинни ремонти по улиците на Шумен

Снимка: Цветелина Георгиева

За 209 000 лв. са първите поръчки

От вторник в Шумен стартираха машинни строително-ремонтните дейности по уличната мрежа. Усилено се работи по ул. „Цар Освободител“. Фрезова се асфалта и до края на седмицата пътните работници трябва да са положили нов асфалт. Веднага след приключване на работата в този участък, строителните дейности ще продължат по бул. „Ришки проход“, в участъка от ул. „Съединение“ до бул. „Мадара“. Ще бъде цялостно преасфалтирана и пътната връзка между бул. „Ришки проход“ и бул. „Мадара“. Строителството на трите обекта е на обща стойност 175 000 лева и ще се извършва от фирмата „Барс“ АД.

За изпълнител на строителните дейности по по ул. „Съединение“ пък, е избрана фирмата „Пътища“ АД. Общата сума за цялата обществена поръчка е 209 000 лева без ДДС.

В програмата за обновяване на уличната мрежа на територията на общината от миналата година е предвидено цялостно преасфалтиране на по-големи пътни участъци.

Кърпежи на дупки се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, което има заложени 300 000 лева в бюджета си за дейността.

В момента текат и още процедури за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен и на улиците, които ще влязат в разширението на "синята зона" в центъра на града.

Коментари

Задължително поле