Стартираха републиканските състезания на младежките противопожарни отряди

С вдигането на националния флаг под звуците на химна на България бяха открити ХVIII републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец – Албена 2017”. Съорганизатори на състезанието са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Старши комисар Красимир Шотаров, директор на Дирекция „Оперативни дейности“ на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, приветства младите огнеборци от 28-те отряда и им пожела успех в надпреварата. „Сигурен съм, че ще покажете най-доброто от себе си по време на Републиканския преглед. Но освен победата – важни са и приятелствата, които ще създадете през следващите три дни в гостоприемния курорт Албена", каза той.

Днес победата взеха учениците от IX ОУ „Панайот Волов“ - гр. Шумен. Второто място завоюваха младежите от СУ „Цанко Церковски“ - гр. Полски Тръмбеш, а трети останаха представителите на СУ „Д-р Петър Берон“ от град Свиленград.

На откриването на състезанията присъства Илия Раев, член на ръководството на БЧК, комисар Дарин Димитров, директор на РДПБЗН-Добрич и други приятели и съмишленици на младежките противопожарни отряди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България