3-годишно дете е с комоцио след удар от кола в Разград

Ангел Джамбазки, ВМРО: Скандалът с апартаментите не би трябвало да се отрази на управлението

Всички пътници са спасени от повредения норвежки круизен кораб, 11 души са ранени

Георги Свиленски: Скандалът с имотите не дойде от България

Елена Йончева: Настояваме не само за оставката на Цветанов, но и за напускането му от българската политика

НАТО потвърди плановете си за изграждане на склад за американско военно оборудване в Полша

Проф. Христо Пимпирев: Антарктида е бъдещето на човечеството ни

“За няколко лайка повече” е темата, по която пишат бъдещите журналисти (СНИМКИ)

Нови материали от „Годзила: Кралят на чудовищата“ Филмът крачи към кината с гигантски стъпки

Александър Балабанов: Какво става в Малката България? Каквато и да е реч на министър-председател – трябва да завърши с ръкопляскания

Генералният секретар на ООН: Над 130 души са убити при нападение над село в Мали

Демонстрациите на „жълтите жилетки“ в Париж приключиха мирно

Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети Българинът е много чувствителен към имотното състояние и поведението на политиците, заяви вицепремиерът

Eйми Адамс сключва сделка с HBO Актрисата е една от най-търсените звезди на пазара

Футболист си взе белята с Rolls-Royce Резерва на „Реал“ (Мадрид) търпи критики заради лимузина за 350 000 евро

Стартира дейността на Обществения съвет по въпросите на културата Горна Оряховица

Общественият съвет по въпросите на културата и закрила на културното наследство при Община Горна Оряховица проведе първото си заседание. Съветът е утвърден със заповед на кмета инж. Добромир Добрев. Негов председател е заместник-кметът Йорданка Кушева, която е с ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“.

В състава на Обществения съвет влизат представители на общинска администрация, културни институции и организации, както и изявени личности и експерти от сферата на културата и изкуствата. Целта на Съвета е да предлага мерки за постигане на общинската политика в сферата на културата и закрилата на културното наследство, и да създава условия за широк дебат по въпросите на културата.

Функциите на Съвета са да информира и изработва становища по важни и актуални въпроси за развитието на културата и дейности, свързани с опазване на културното наследство, които се реализират на територията на общината; да изработва предложения и препоръки по общи и текущи въпроси, свързани с оптимизиране на структурите и дейностите в сферата на културата; да съдейства за координацията на дейностите на културата на територията на общината.

Общественият съвет ще участва още при разработването на специфични за сектора нормативни документи и подзаконова нормативна уредба; ще съдейства за разработване и реализиране на годишния календар на събитията в духовната сфера на Община Горна Оряховица; ще подпомага администрацията и общинските структури при подготовката на предложения и становища, които подлежат на разглеждане и обсъждане от Общинския съвет; ще излъчва експерти за работа на специализираните комисии, които администрацията организира по въпросите на културата и свързани с опазване на културното наследство.

На първото си заседание, което бе ръководено от заместник-кмета Йорданка Кушева, членовете на Обществения съвет приеха правилата за работа на Съвета, разгледаха и обсъдиха проекта за годишен календар на събитията в духовната сфера на Общината за 2018 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.