Стартира конкурсът за най-естетично околоблоково пространство в Търговище

Снимка: Архив

Тръгна и надпревара между училищата за чистота

Стартира традиционният конкурс за най-привлекателно околоблоково пространство в Търговище, който цели ангажиране и на гражданите в създаване на по-естетична градска среда.

До 18 април всички, които полагат грижи за зелените площи около блоковете, могат да се запишат за участие, съобщават от местната администрация.

Комисия ще направи оглед и ще класира тези, които са постигнали най-добър вид на терените около жилищните сгради, създали са условия за почивка с парково оборудване, осигурили са разнообразие на растителни видове и други. Допълнителни точки ще носи решение на етажната собственост за участие в надпреварата, както и такова за начина, по който ще се ползва наградата. За най-красивото пространство тя е 200 лв. Второто и третото място ще получат съответно по 150 и 100 лв., които обаче задължително трябва да се ползват за допълнителни дейности в околоблоковото пространство.

Отделен конкурс общината в Търговище пуска за училищата и детските градини. При тях ще се оценяват чистота в и около дворните пространства, условията за разделно събиране на отпадъците, използването на отпадъчни и/или рециклирани материали за аранжиране на вътрешните и външни пространства. Ще се вземат предвид участието и инициирането на различни природни и екологични дейности, както и устойчивост на провежданата екополитика във възпитанието на децата, уточняват от администрацията.

Наградите и от двата конкурса ще бъдат връчени на 25 април, като подробните регламенти са публикувани на сайта на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони