Стартира конкурсът за най-оригинална коледна украса на населените места в Търговищко

Конкурс за най-атрактивна коледна украса обяви отново кметството в Търговище. В категорията за населените места в общината наградата е 500 лв. Там ще се оценява оригиналната украса на централната част и улиците. Допълнителни точки ще носи включването на местната общност, градини, читалище, училище и други.

В категорията за коледно настроение на фасадите на жилищните сгради или дворове на кооперации и къщи пък ще бъдат връчени предметни награди. За победителя тя е с равностойност 200 лв.

Записването за участие в конкурса е до 10 декември. Заявките за населените места се подават от кмета или друг представител в общината в Търговище. Гражданите, които участват в конкурса за коледна украса на домовете си, трябва да подадат име, адрес, телефон и да изпратят снимки на обекта, участващ в надпреварата, на електронната поща.

Комисия ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

През миналата година 9 села и един квартал се включиха в конкурса за коледна украса на населените места на територията на общината. За град Търговище заявките бяха 5, припомнят от общината.

Пълните условия за участие в надпреварата за създаване на повече празнично настроение са публикувани на сайта на администрацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България