Стартира конкурс за фоторазказ „Търговище днЕС”

Конкурс за фоторазказ на тема „Търговище днЕС”, във връзка с председателството на България на съвета на ЕС и приобщаване на тийнейджърите към живота в града, обяви Общината в Търговище. В него могат да участват ученици от 5 до 12 клас, разделени в две възрастови групи.

Изискването е участниците да направят до 10 авторски снимки, подредени във фоторазказ, който да представи различни аспекти на местните традиции, култура, начин на живот, спорт и развлечения, училищна и улична среда, в контекста на европейските ценности и символи, гласи регламентът.

Срокът за представяне на конкурсните предложения е до 10 април. Снимките или линк за изтеглянето им могат да се изпращат на и-мейл [email protected]. Може да се подадат лично в Центъра за административно обслужване на Общината, като са записани на CD/DVD и запечатани в плик с надпис: „За участие в конкурса за фоторазказ „Търговище днЕС“. В придружаващо писмо в и-мейла се посочват данните за кореспонденция. Може да се посочи времето, в което са заснети кадрите, и кратка анотация на фоторазказа, съобщиха от местната администрация.

Призовата тройка в двете възрастови групи ще бъде определена чрез публична анкета на сайта на Общината в периода 13 април – 7 май. Награждаването ще се състои в Деня на Търговище – 14 май. Наградите за победителите са предметни, а най-добрите снимки ще бъдат периодично излъчвани на градската видеостена.

Линк към страницата за гласуване, както и регламентът на конкурса, ще бъдат изпратени до побратимените градове на Търговище, с опция за включване във вота.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони