На 16 февруари 2019 да почерпят

Нишан Джингозян: Голяма част българите във Великобритания няма да получат статут

ЕС с пакет от мерки в помощ на сделката за Брекзит на Тереза Мей

Брекзит е с все по-неясна съдба “Голдман Сакс” дава прогнози 50/50 за успех на премиера

НАСА обяви марсоход за мъртъв Последният му контакт със Земята бе през юни м.г.

Медведев пристига у нас на 4 март

Андрей Ковачев: Пакетът „Мобилност“ остава за следващия Европейски парламент

Тодор Чобанов: Няма недостиг на места в детските градини, проблемът е в яслените групи

Митьо Очите кацна на летище София

Мадуро преговаря тайно с Белия дом Надява се скоро да се срещне лично с Тръмп

Авторите на разследването за руския агент „Федотов”: Българските тайни служби са инфилтрирани от руското разузнаване

Столтенберг и Лавров не постигнаха съгласие по договора за ракетите

Турция ни предаде Митьо Очите

АПИ сменя пътните табели към границата със Северна Македония

Полицаи хванаха 13 афганистанци край ямболско село

Стартира мащабен ремонт за 1,3 млн. лева на Професионалната гимназия в Павликени

Стартира мащабен ремонт на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Символично първото парче от изолацията върху сградата положиха кметът на Общината инж. Емануил Манолов и изпълнителният директор на фирмата-изпълнител на инженеринга Владислав Георгиев.

По проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура“ Община Павликени получи безвъзмездно финансиране в размер на 1 300 000 лева по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С обновяването на учебното заведение ще се повиши неговата конкурентноспособност, ще се предотврати тенденцията към намаляване на учащите, ще се намали процентът на преждевременно напусналите сферата на образованието и ще се подобри професионалната реализация на завършилите.
Проектът включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на техническите характеристики в учебната сграда и работилницата.

„Гимназията е важна за община Павликени, тъй като подготвя кадри за основния икономически отрасъл на региона – селското стопанство. Освен това връзката на голяма част от нашите съграждани с училището е и силно емоционална, защото през почти столетната му история тук са получили образование, осигуряващо начален старт и последваща достойна реализация хиляди деца“, каза в речта си кметът инж. Емануил Манолов.

Той припомни, че в гимназията са въведени нови и перспективни специалности. Двете сгради, които ще бъдат обновени са в експлоатация от 1971 г. Мащабното въвеждане на мерки за енергийна ефективност ще доведе до спестявания в консумацията на енергия и намаляване емисиите на парникови газове в атмосферата – ефект, който е доказан с вече приключилите проекти за саниране – многопрофилната болница за активно лечение, трите детски градини и детската ясла в Павликени, ОУ „Бачо Киро“ в град Бяла Черква, Дом за стари хора в с. Караисен и Административната сграда на община Павликени – стара част, частично в Комплекса за социални услуги и в 6 детски градини на територията на общината.

„В близо 100-годишната история на нашата гимназия колективите са работили за качествено образование и за модернизиране и създаване на добра образователна инфраструктура. Днес ние сме едно от 100 училища в България, които получават средства по програма „Региони в растеж“. Нашето училище е все по-предпочитало от ученици и родители, дори и от други общини и райони“, каза директорът на ПГАТ Миглена Желязкова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.