Стартира мащабен ремонт на улици в Банско и Добринище за 2 млн. лева

Кметът на Банско Георги Икономов направи първа копка за старта на мащабен ремонт на улици в курорта и Добринище.

На официалната церемония присъства и Директора на Областна дирекция Държавен фонд „Земеделие” Благоевград, Светлана Сотирова, която прочете поздравителен адрес от Васил Грудев - Изпълнителен директор на ДФ"Земеделие". Тя отбеляза, че днешното събитие е поредното доказателство за напредъка на българските общини в усвояването на средства по Програмата за развитие на селските райони и е повод за удовлетворение от съвместната работа по проекта, дело на община Банско и ДФ "Земеделие".

Кметът Георги Икономов благодари за отпуснатата безвъзмездна финансова помощ и за успешното партньорство на двете институции, дало възможност да се подобри съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги в източната част на Банско. По думите му, това начинание ще даде възможност за по-добри условия за живот и по-лесен достъп до туристическата зона на Банско.

Главната цел на проекта е да се подобри средата на живот чрез рехабилитация на улична мрежа в т.ч. изграждане на озеленени участъци от уличното платно и ремонт на тротоари. Обща стойност на проекта е 1 955 800,00 лева.

Коментари

Задължително поле