Стартира общинската кампания за пролетно почистване в София

В София започна кампанията на общината за почистване - „Пролетно почистване 2017“. На три етапа ще бъдат почистени, залесени и обновени пространствата в столицата.

"И се надявам, че голяма част от гражданите още преди Великден ще се включат в зелените площи около блоковете си, така че да ги подготвят за Великденските празници", каза Веска Георгиева от Столичния инспекторат.

Онези, които не са почистили около блоковете си, няма да бъдат глобявани, успокои тя.

Кампанията за почистване стартира от днес, информация за кампанията и за начина, по който можете да получите консумативи, като чували и ръкавици, и места, където да се включите има на страницата на Столична община (СО) и в специалния сайт на кампанията.

Инж. Георгиева коментира още, че всички паркове по данни на „Зелена система“ имат нужда от намеса на работна ръка.

„Общината осигурява материалите за почистване и логистиката без това да струва стотинка на бюджета, тоест това са пари на дарители“, обясни директорът на Столичния инспекторат.

По думите й в кампанията трудът и средствата са доброволни, и подчинени на думата заедно. „Колегите от районите са заявили за засаждане липи, брези, кедри.

Съобразени са с местата, където ще бъдат засадени“, поясни Веска Георгиева. „Миналата година засадихме 60 липи в район „Кремиковци“, които и до настоящия момент са опазени“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България