Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

САЩ призоваха Турция да покаже въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Българските вина и мед са хит в Германия Цените на бутилките започват от 4 евро, а таван няма

Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Стартира общинска образователна програма по родолюбие в Търново

В старопрестолния град стартира общинска образователна програма по родолюбие „Велико Търново – Корени и криле”. Инициативата е на кмета Даниел Панов и неговия екип в общинската дирекция по образование, младежки дейности и спорт. Идеята е още от малки децата да познават българската история и личности, а интересът на учениците към миналото на България и важните събития да бъде засилен.

Програмата предвижда във всяко училище да бъдат организирани открити уроци по родолюбие, посветени на знакови дати и бележити личности от историята на България и Велико Търново. Началото бе дадено от колектива и децата в детска градина „Соня”, където малки и големи си спомниха за Апостола на свободата Васил Левски. Родолюбиви инициативи се проведоха в детска градина „Слънчев дом”, както и в Спорното училище. В навечерието на Националния празник над 150 ученици от Старопрестолната професионална гимназия по икономика и от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” дебатираха по въпросите за българското Освобождение. Дискусията „Памет и мисъл за Трети март” се състоя в музей „Възраждане и учредително събрание”. Децата от детска градина „Слънце” също показаха завидни знания по история по време на открития урок „България празнува”.

„Историята отново заема своето заслужено място във великотърновската образователна система. Поздравявам директорите на детските градини и училищата, преподавателите, децата и учениците, които вече са част от общинската образователна програма „Велико Търново – Корени и криле”. Нека и останалите училища и детски градини се включат в родолюбивата ни инициатива. Историята и делата на бележитите българи ни учат как да бъдем по-добри към самите нас, към Велико Търново и към България”, коментира кметът Даниел Панов.

По време на честването на Националния празник бурни аплодисменти предизвика литературно-музикалната композиция „Аз съм българин”, дело на ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. За родолюбивата им изява, посветена на 139-годишнината от българското Освобождение, те бяха наградени от Даниел Панов със старопрестолни грамоти и по едно национално знаме. Същите получиха и най-изявените ученици, взели участие в дебата между Старопрестолната професионална гимназия по икономика и ПМГ „Васил Друмев” „Памет и мисъл за Трети март” .

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.