Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Стартира подготовката на Втори летен сезон на оперните театри „Сцена на вековете” в Търново

С работна среща между кмета на Велико Търново Даниел Панов, директорите и представители на държавните опери във Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас започна подготовката на Втори летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. И през лятото на 2017 г. съставите на петте опери ще превърнат крепостта Царевец и старопрестолния град в арена на музикалното и театрално изкуство.
Сцената сред бойните кули на средновековната твърдина остава отворена, а готовност и желание за участие на състав от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново изрази и директорът Васил Вълчев.
Даниел Панов посъветва директо

рите на петте държавни опери и на великотърновския театър да уточнят програмата и заглавията до края на ноември.
„Така календарът може да бъде рекламиран по време на туристическите изложения, борси и форуми в България и чужбина, в които Община Велико Търново участва. Туроператорите също ще имат възможност да включат поредицата от постановки в туристическите пакети”, подчерта Панов.
Директорите на държавните опери във Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас благодариха на Община Велико Търново и на кмета Даниел Панов за съдействието и подкрепата за първото издание на летния сезон „Сцена на вековете”. На Царевец бяха поставени оперите „Кармен” /Жорж Бизе/, „Аида” и „Набуко” /Джузепе Верди/, рок-операта „Исус Христос суперзвезда” /Тим Райс и Андрю Лойд Уебър/, мюзикълът „Граф Монте Кристо” /по романа на Александър Дюма/ и балетът „Дон Кихот” /по музика на Лудвиг Минкус/. Всяко от заглавията се радваше на изключително голям зрителски интерес, а местата за публиката бяха изцяло разпродадени.
Обсъдена бе и идеята за партньорство на петте оперни театъра с МДТ „Константин Кисимов”, изразяващо се в създаването на общи постановки и периодична размяна на гостувания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.