Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Стартира предизборната кампания за президентския вот

Снимка: Архив

Започва предизборната кампания на кандидатите за президент и вицепрезидент, както и информационно-разяснителната кампания за референдума на 6 ноември. Основното правило, което е задължително за участниците, е да няма смесване на двете кампании, предаде БНР.

Какво е новото в правилата според изменените текстове в Изборния кодекс – говорителят на ЦИК Александър Андреев обобщи забраните в следващия месец:

“Не може да се използват в агитационни материали българското знаме и българският герб, знамената на чужди държави, както и не може да се извършва агитация от лица, които са ангажирани в религиозен обред, като самото извършване на религиозния обред не е агитация. Всеки един от кандидатите има право до еднакъв достъп до информация, да провежда събрания за предизборна агитация, като се спазват, разбира се, разпоредбите на закона”.

Андреев обясни и какво е важно да знаят сънародниците ни в чужбина, които искат да участват в изборите и референдума. До 11 октомври те трябва да подадат заявленията си за гласуване:

“Българските граждани, които желаят да упражнят своето право на глас в чужбина, могат да подадат заявление за разкриване на секция в мястото, където те се намират или пък, за да бъдат включени в списъците за гласуване извън страната, като подадат това заявление или чрез страницата на ЦИК, където има рубрика “Гласуване в чужбина”, там има електронния формат на заявлението, което могат да попълнят, или пък да го попълнят чрез дипломатическото и консулското представителство, за да може да бъдат включени и в списъка за гласуване извън страната. Тези заявления служат, както за разкриване на секции, ако са повече от 60 за определено място, така и за включване на избирателите в списъка за гласуване”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.