Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Стартира проект на Община Елена за енергийна ефективност на най-голямото школо

Един от най-важните обекти от инвестиционната програма на общината за 2018 г. е цялостната реконструкция на училищния комплекс в Елена. В началото на месец декември миналата година Община Елена подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от 1 912 132 лв., без включен ДДС. Проектът на общината „Реконструкция на сградите на СУ „Иван Момчилов“ гр. Елена с внедряване на мерки за енергийна ефективност“ е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Училищните сгради са монолитни, строени са в периода от 1964 г. до 1996 г., без да е извършван основен ремонт по тях. Енергийната им реконструкция включва външно саниране с цветна силикатна мазилка, топлинна изолация на покрива и подовите плочи на отопляемите помещения. Изцяло ще бъде подменена дървената и металната дограма с PVC дограма. Дейностите по проекта включват още ремонт и нова отоплителна инсталация с подменени котли на дървесен чип и пелети, обособяване на складове за гориво и за отвеждане на изгоряла маса. Осветлението в училището също ще бъде подменено.

Целта на инвестицията е да се намалят разходите на електрическа и топлинна енергия, да се подобрят експлоатационните характеристики на сградите и условията на учебния процес в съответствие със съвременните изисквания. Срокът за реализация на проекта е 36 месеца от датата на подписване на договора за предоставяне на финансова помощ, като община Елена е задължена да започне реалното изпълнение в срок не по-дълъг от шест месеца от получаване на последното по време решение на Държавен фонд „Земеделие“ за съгласуване на последната възложена обществена поръчка за изпълнението на дейност по проекта. Общината вече е внесла за одобрение от Държавен фонд „Земеделие“ описателните документи за обществените поръчки, които ще бъдат възлагани, изискано е първо авансово плащане.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.