Стартира първото издание на най-новото кулинарно шоу - фестивалът „Вкусът на Пловдив”

Заместник-кметът на Пловдив по културата и туризма инж. Александър Държиков откри днес след обед първото издание на най-новото кулинарно шоу - фестивала „Вкусът на Пловдив Коледа 2017”. Този петък и тази събота от 14 до 19 часа на третия етаж в МОЛ Марково тепе изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки ще демонстрират своята кухня и продукция, шеф готвачи ще покажат изделията си пред очите на посетителите, които ще могат да опитват различните вкусове на пловдивските заведения и производители.

Амбицията на организаторите - Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" - Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, МОЛ „Марково тепе“, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив, е през следващите години фестивалът да се развива, разширява и дообогатява.

Гост - водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и името на събитието - „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. В програмата на представянето са включени и много занимателни игри за публиката и коледни изненади.

Ученици от професионалната гимназия по туризъм „Д-р Асен Златаров“ ще асистират на шеф готвачите и производителите на храни. Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници „Долче Фелини“ и ресторантите „Хемингуей“, „Торро Гранде“, „Ноте ди вино“ и „Сол и пипер“, носители на големите награди на туристическия бранш за 2017 г. Участват също именити и любими пловдивски заведения като „Одеон“ и „Рая“, Бир стоп – Пловдив, множество производители на сладкарски и хлебни изделия, мед и медни продукти. Всичко се случва на фона на тематични камерни изпълнения на прекрасните момичета от квартет „Класик Вю“ – Пловдив и Девическа хорова формация „Евмолпея“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони