В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Стартира първото издание на най-новото кулинарно шоу – фестивалът „Вкусът на Пловдив”

Заместник-кметът на Пловдив по културата и туризма инж. Александър Държиков откри днес след обед първото издание на най-новото кулинарно шоу – фестивала „Вкусът на Пловдив Коледа 2017”. Този петък и тази събота от 14 до 19 часа на третия етаж в МОЛ Марково тепе изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки ще демонстрират своята кухня и продукция, шеф готвачи ще покажат изделията си пред очите на посетителите, които ще могат да опитват различните вкусове на пловдивските заведения и производители.

Амбицията на организаторите – Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, МОЛ „Марково тепе“, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив, е през следващите години фестивалът да се развива, разширява и дообогатява.

Гост – водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и името на събитието – „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. В програмата на представянето са включени и много занимателни игри за публиката и коледни изненади.

Ученици от професионалната гимназия по туризъм „Д-р Асен Златаров“ ще асистират на шеф готвачите и производителите на храни. Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници „Долче Фелини“ и ресторантите „Хемингуей“, „Торро Гранде“, „Ноте ди вино“ и „Сол и пипер“, носители на големите награди на туристическия бранш за 2017 г. Участват също именити и любими пловдивски заведения като „Одеон“ и „Рая“, Бир стоп – Пловдив, множество производители на сладкарски и хлебни изделия, мед и медни продукти. Всичко се случва на фона на тематични камерни изпълнения на прекрасните момичета от квартет „Класик Вю“ – Пловдив и Девическа хорова формация „Евмолпея“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.