Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Автомобил блъсна пешеходец в Търново

Горски педагози преподават в градини и школа

МВР хвана измамници, събирали дарения от името на зам.-министър

Старт на компютърното обучение в училищата

Снимка: Pixabay

Общината осигури за целта 7 интерактивни дъски, 7 мултимедии и 168 таблета

На 13 октомври официално стартира обучението по информационни технологии за деца от ІV възрастова група – 6-годишни. Община Бургас го въвежда пилотно за 300 деца от 6 детски градини – „Звездица-Зорница“, „Вълшебство“ – централна сграда и филиал, „Здравец“, „Слънце“ и „Калина-Малина“ – кв. „Ветрен“. Поетапно програмата ще обхване всички малчугани на тази възраст.

Стартът е вече обезпечен материално със закупуването на общо 7 тъчскрийн интерактивни дъски, 7 мултимедии и 168 таблета. Те са разпределени така: „Звездица-Зорница“ – 2 дъски и 30 таблета, „Вълшебство“ – централна сграда и филиал – 2 дъски и 60 таблета, „Здравец“ – 1 дъска и 30 таблета, „Слънце“ – 1 дъска и 25 таблета, „Калина-Малина“ – 1 дъска и 23 таблета.
В момента тече финалният етап от обучението на 16 учители в пилотните детски градини, които усъвършенстват уменията си за работа с новия софтуер и получават необходимите методически насоки.

Компютърното обучение за най-малките се въвежда по идея на кмета Димитър Николов. То надгражда вече успешно приложената програма за преподаване на английски език в детските градини. Целта е Бургас да не изостава от съвременните тенденции в образованието, а следващите му поколения да бъдат висококвалифицирани и конкурентноспособни.

Таблетите са без интернет, тъй като ще се ползват само за обучение, а не за игри. Идеята е децата да разберат, че компютърът не е само за забавление, а за работа, получаване на полезна информация, за опознаване и връзка със света.

Обучението ще използва технологиите като средство, а не като предмет в образователно-възпитателния процес. С тяхна помощ преподавателят ще формира знания по отделните учебни предмети. Ще се използва интерактивна хардуерна технология, която включва интерактивна дъска, лаптоп, мултимедиен проектор и индивидуални таблети за децата, които се използват дозирано, за кратки образователни задачи, визуализирани на дъската.

Нововъведенията значително облекчават работата на преподавателите и я правят по-ефективна, тъй като досега им се налагаше да изготвят картонени табла, да рисуват по тях и да изрязват от хартия и други материали различни фигурки, за да ги използват по време на занятия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.