Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

АПИ: Снегопочистващите фирми са в готовност за зимно поддържане на пътищата

Силен вятър удари София

Стела Балтова: 20% е ръстът на чуждестранни туристи в България

Служебният министър на туризма Стела Балтова отчете днес 20 % ръст на чуждестранните туристи в България за първото тримесечие на годината в сравнение с миналата година. С 16 % пък са нараснали приходите ни от международен туризъм. Според Балтова служебният мандат е успешен.

Тя каза още, че е положила усилия да остави възможно най-голям брой плажове, които да бъдат охраняеми чрез отдаване на търг или концесия. В края на март неохраняемите плажове са 103, като за това са информирани областните управители на Варна, Бургас и Добрич, предстоят обаче още търгове.

Ще бъде предоставяна и обновявана информацията кои плажове са охраняеми и кои не, както за цените на чадърите и шезлонгите на съответния плаж. Промени в процедурата ще позволяват цените да бъдат намалявани, ако туристите са недоволни от услугите, които предлагат наемателите на плажове.

„Очакваме един успешен сезон, от някои дестинации ръстовете, които очакваме са над 25 % , но ръстовете на нискотарифните компании са драстични в сравнение с предходната година, разбирайте 80 %, включително имаме от някои дестинации.Те всъщност промениха профила на туриста – не говорим само за морски туризъм, за планински, а за еко, СПА, а за нови форми като индустриален туризъм, посещение на балет, на опера.“, каза Балтова.

/БНТ/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ако имаше ниско тарифни компании, които да превозваха населението от норд америка до България, щяхме да имаме много повече туристи и разбира се печалби и работа за хората. Туризма е място, което се нуждае от широк спектър специалисти и професии:) Лично ние изпитваме ужаса от алчността на големите ненаситни акули/монополи, които превозват през Океана. Подобни неща са ни споделяли не само други българи, но и канадци, американци, че биха искали да посетят България, но пътя им бил скъп. Не всички в норд хамерика са много богати или богати, но всички искат да отидат и видят. Не говорим, че пътя, даже автобуса е вече лукс, до морето напр. и за много българи. Значи мин, на транспорта да помисли за бюджетни/ниско тарифни автобусни компании:) Транспортната мафиозия достатъчно е смукала намъчени парета.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.