Степан Хиндлиян: Имаме план как да действаме, но чакаме срещата с премиера

Степан Хиндлиян, председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски", призна, че феновете имат план как да действат при създалата се ситуация около неясното бъдеще на клуба. Той и близо 50 други фенове проведоха втора среща със собственика на клуба Васил Божков, на която двете страни коментираха какво предстои пред "сините". Причина за това е внесеното предложение от лидера на НФСБ Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта, пряко засягащи основния спонсор на тима "Национална лотария".

"В петък ще има среща при министър-председателя, там ще се поставят някои въпроси от наша страна и ще бъде информиран какво смята левскарската общност по въпроса. Но не ме питайте сега какво мисли левскарската общност. Това ще стане ясно в петък. Имаме план в главата си какво да правим след срещата, но това по какъв начин той ще се реализира и ще се реализира ли изобщо, ще се разбере в петък."

На въпрос дали спортният министър Красен Кралев ще присъства, Хиндлиян обясни: "Красен Кралев е член на Министерски съвет. Кои от министрите ще бъдат там, решава премиерът, не аз. Истината е, че преди Красен Кралев да направи изказването, с което изключително много разгневи левскарите, нашата организация се свърза с него и му казахме, че ще искаме среща с премиера и в общи линии той съдейства за нея."

По отношение на финансовото състояние на клуба, шефът на НКП призна, че не е напълно запознат, но по-скоро клубът върви в правилна посока.

"Това е нещо, което аз не мога да кажа. Не разполагам с финансови документи, цифрите бяха четени горе (б.а на срещата) и нещата изглеждат добре. Аз нямах възможност да се запозная с документите, а и не съм финансов одитор, за да дам категорично мнение. Факт е, че г-н Божков каза на няколко пъти, че ако лицензите на лотарията бъдат отнети, той няма да има възможност да дава пари за "Левски". Отделна тема е, защо държавата тръгва да национализира частен бизнес. Има и нещо друго - думата национализация, която прокарва бившият вицепремиер (б.а Валери Симеонов), след като реши проблема с шума и проблемите на майките на деца с увреждания, сега реши да приватизира и национализира. Като е толкова загрижен за лошото влияние, да вземе да национализира казината, например. Или производството и пласмента на лекарства, това са принципни въпроси, но на този господин никой не му ги задава. Факт е, че без да коментирам личността на г-н Божков, "Левски" си е стъпил на краката през последната година и се вижда светлина в тунела. Това нещо няма как да не се отрази и да не гневи хората."

Коментари

Задължително поле