Дневен хороскоп на Алена за неделя, 22.09.2019

На 22 септември 2019 да почерпят

„Левски“ взе ново дерби по пътя към върха

Грозно: Фенове на „Левски“ изпочупиха стадион „Славия“

Български шофьор е загинал в катастрофа в Южна Каролина

Стотици подкрепиха дарителската инициатива на кмета на Стара Загора на рождения му ден

С дефиле откриха във Велико Търново Международния фестивал на военните духови оркестри

10 признака издават стареенето на организма

САЩ изпращат военни в Саудитска Арабия

Дете на 6 години загина при катастрофа на „Хемус“

25 души са ранени и са нанесени сериозни материални щети след земетресението в Албания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът на Карлскрон след убийството на българин: Хората се страхуват да излязат на улицата (ВИДЕО)

Земетресение от 5,6 по Рихтер разтърси Албания

Кола се запали на магистрала „Тракия“

Ансамбълът по художествена гимнастика завоюва бронзовите медали на световното първенство в Баку

Стефан Милев е новият шеф на най-големия съд у нас

Мнозинството от членовете на съдийската колегия към Висшия съдебен съвет избра Стефан Милев за временно изпълняващ длъжността председател на Софийски районен съд. Той бе номиниран от 8 от членовете на съдийската колегия.

Заедно с него, номинирани за поста временен административен ръководител на най-големия съд у нас бяха Албена Ботева и Борис Динев. „Съгласих се, защото знам за разделението между колегите в районния съд, за антипатиите и симпатиите им. Мога да бъда полезен, защото съм външен на поляризацията. Ще предприема първи стъпки за решаване на проблемите, тъй като поста изпълняващ функциите не ми позволява дългосрочни планови, които няма да имам възможнoст да изпълня“, заяви при представянето си Милев, последвано от редица въпроси за визията му за решаване на проблемите в най-натоварения съд у нас.

„Свръхнатовареността не зависи от желанието на съдиите, а от желанието на гражданите да пускат граждански искове и на прокурорите да внасят дела“, обясни Стефан Милев на въпрос как смята да се справи с един от най-наболелите проблеми в СРС. За разлика от дискусията с Милев, тази с другите двама кандидати бе вяла и краткотрайна. Наложи се новият ръководител на районният съд да отговаря и на язвителни въпроси за професионалните му компетенции и критериите, по които е предложен да заеме поста.

„Критериите за номинацията ми са посочени в самото предложение. Не може да ме карате да сипя суперлативи за себе си, професионалната етика не го позволява. Имам претенцията, че ще се справя с поставените задачи“, заяви Милев.

Той заяви още пред колегията, че познава голям брой съдии от СРС и има готовност да сформира екип, който да работи за подобряване качеството на работа в съда. Стефан Милев е магистрат с дългогодишен стаж, 10 години е бил прокурор, от 2016 г. насам е наказателен съдия в Софийски градси съд. Бил е и преподавател в Националния институт по правосъдие. На него се падна да бъде съдия докладчик по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.