Дебеланкото от Перу, който мечтае за гол на мондиала

На 24 юни 2018 да почерпят

Цветан Цветанов: Професионалната работа на МВР успя да върне в затвора беглеца

Изгониха от ресторант говорителка на Белия дом, защото работи за Тръмп

Руска рулетка с Киану Рийвс От режисьора Матю Рос и сценариста Скот Б. Смит

Министър Радев за залавянето на избягалия затворник: Така ще работим спрямо всички, които нарушават правилата

Над 600 чуждестранни журналисти ще отразяват изборите в Турция

Мексико „схруска“ Южна Корея с 2:1

Австрия ще предложи разполагане на военни по външните граници на ЕС

Тухлена стена се срути на оживена улица в Старинния Пловдив Няма пострадали хора

18-годишно момиче се самоуби в Пловдив

Идва признателност и за забравените герои водолази Варна едва избягва разрушителен взрив през 1977 г.

Пенсионерка даде 1350 лв. на „лечител“

Глобиха Джъстин Трюдо за недеклариран подарък – слънчеви очила

Протести в Лондон срещу излизането на Великобритания от ЕС

Стефан Милев е новият шеф на най-големия съд у нас

Мнозинството от членовете на съдийската колегия към Висшия съдебен съвет избра Стефан Милев за временно изпълняващ длъжността председател на Софийски районен съд. Той бе номиниран от 8 от членовете на съдийската колегия.

Заедно с него, номинирани за поста временен административен ръководител на най-големия съд у нас бяха Албена Ботева и Борис Динев. “Съгласих се, защото знам за разделението между колегите в районния съд, за антипатиите и симпатиите им. Мога да бъда полезен, защото съм външен на поляризацията. Ще предприема първи стъпки за решаване на проблемите, тъй като поста изпълняващ функциите не ми позволява дългосрочни планови, които няма да имам възможнoст да изпълня”, заяви при представянето си Милев, последвано от редица въпроси за визията му за решаване на проблемите в най-натоварения съд у нас.

“Свръхнатовареността не зависи от желанието на съдиите, а от желанието на гражданите да пускат граждански искове и на прокурорите да внасят дела”, обясни Стефан Милев на въпрос как смята да се справи с един от най-наболелите проблеми в СРС. За разлика от дискусията с Милев, тази с другите двама кандидати бе вяла и краткотрайна. Наложи се новият ръководител на районният съд да отговаря и на язвителни въпроси за професионалните му компетенции и критериите, по които е предложен да заеме поста.

“Критериите за номинацията ми са посочени в самото предложение. Не може да ме карате да сипя суперлативи за себе си, професионалната етика не го позволява. Имам претенцията, че ще се справя с поставените задачи”, заяви Милев.

Той заяви още пред колегията, че познава голям брой съдии от СРС и има готовност да сформира екип, който да работи за подобряване качеството на работа в съда. Стефан Милев е магистрат с дългогодишен стаж, 10 години е бил прокурор, от 2016 г. насам е наказателен съдия в Софийски градси съд. Бил е и преподавател в Националния институт по правосъдие. На него се падна да бъде съдия докладчик по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.