Стефан Стефанов е новият общински лидер на БСП във Велико Търново

Девет бяха номинациите за общински председател на БСП Велико Търново. За лидерската позиция бяха предложени Валерия Дончева, Венка Кутева, Димитър Чолаков, Мариана Бояджиева, Мирко Робов, Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов, Стефан Стефанов и Христо Бижев. Седем от кандидатите си направиха самоотвод. Така постът се оспорва от двама претенденти – Стефан Стефанов и Христо Бижев. Стефанов получи подкрепа от 114 делегати, а Бижев спечели доверието на 52 от участвалите във вота. 

Стефан Стефанов е член на БСП от 2002 г.  Бил е председател на общинския, а по-късно и на областния съвет на Българската социалистическа младеж Велико Търново. Той е сред основателите на Младежкото обединение на БСП в национален мащаб, член на Общинския съвет на партията, на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП. Завършил е Право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Възпитаник е на Института за социална интеграция и на Българското училище за политика,  притежава сертификат по политически мениджмънт от Съвета на Европа, Страсбург. От 2006 до 2011 г. е  на щатна работа в БСП като областен координатор и сътрудник в адвокатска кантора. През 2011 г. е избран за общински съветник с листата на БСП. През 2013 г. е назначен за зам.-областен управител  на Велико Търново. През 2015 отново е избран за общински съветник. Женен е, има две дъщери. 

Спечелването на местните избори във Велико Търново през 2019 г. е главната политическа цел на Стефанов, а основната задача на новото ръководство е възраждане на основните партийни организации. В програмата на местния социалистически лидер са поставени ежемесечни срещи с народните представители от БСП, с изявени политически и държавни дейци и експерти по важни проблеми на обществото, държавата, общината. Планират се всяка седмица  приемни  в Общинския партиен съвет, в населените места и кварталите. Предвижда се засилване на диалога със синдикални и браншови организации, реално взаимодействие с представители на дребния и средния бизнес на принципна основа, „не привикване по офиси и кьошета” за подобряване на икономическата среда, инфраструктурата, възобновяване на диалога и сътрудничеството с обществени организации с леви убеждения. И още незабавно възстановяване на дискусионните форуми, както и на периодичното издание Информационен бюлетин на БСП Велико Търново.   

„Общинската организация на БСП допринесе за реализацията на поставените цели – да бъде първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори, да реализира три мандата в областта и да разшири политическото си влияние”, подчерта в отчета си  бившият общински и областен председател Валентин Ламбев. 

Народният представител и член на националното ръководство на БСП Крум Зарков бе официален гост на изборната конференция. Във форума участва и търновският депутат Весела Лечева. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика