Стефан Янев: Нищо не е решено за новия изтребител

Все още нищо не е предопределено относно решението за покупка на нов изтребител. Това каза служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев на брифинга за отчитане на резултатите от работата на служебното правителство.

„Служебното правителство не е предрешило нищо. Имаше два избора – или да вземе предвид работата на работната група, или да не го вземе. И в двата случая, следвайки предначертаната процедура и целия процес, предвиден с решение на Министерски съвет от миналата година, то казва, че предложенията на фирмите трябва да се дадат от 15 март. Този протокол не предопределя избрания победител. Параметрите на всяка една от офертите е много трудно да бъдат разказани на един брифинг“, коментира Янев.

Военният министър обясни, че не става въпрос единствено за самия изтребител, но и за неговото въоръжение, оборудване и поддръжка, а също за тренировката на летците и цената на всичко това.

"Достатъчно комплексно е, за да обобщавам дали това е най-добрата оферта или не. Нищо не е предопределено“, повтори Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България