Стефан Янев: Ситуацията по българо-турската граница е нормална

Не се предвиждат допълнителни мерки за охрана на българо-турската граница за предстоящите парламентарни избори, защото ситуацията е нормална. Това каза в Малко Търново служебният министър на отбраната Стефан Янев, цитиран от БНР. Заедно с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов той инспектира строителството на оградата по българо-турската граница.

Според данните от последните три дни на граничните пунктове "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" няма увеличение на влезлите от Турция в страната ни превозни средства. Не е регистрирано увеличение и на преминаващите лица. Това уточни служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Със 100 души повече са регистрирани през последното денонощие, но по думите му, това се дължи на съботния пазарен ден.

Извънредна ситуация по границите ни няма, бяха категорични и двамата министри от служебното правителство.

12 пъти пък е намалял миграционният поток през 2017-та година в сравнение с 2016-та година, каза Пламен Узунов.

При извършената инспекция на границата ни днес служебните министри Пламен Узунов и Стефан Янев са установили, че изграждането на оградата се извършва в срокове. На практика до края на месец май трябва да бъдат завършени последните 24 километра от защитното съоръжение в района на Хасково и на територията на Бургаска област.

Служебният министър на отбраната Стефан Янев даде висока оценка за съвместната работа на граничните полицаи и командированите 200 военни от Българската армия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България