Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

ООН търси нов план за климата

Жилищата в Пловдив поскъпнаха с 8 на сто Апартаментите с две спални станаха хит

Тръмп се появи изненадващо на световната среща на ООН за климата

Хотели са ужилени от фалита на Томас Кук Зимните курорти имат време да продадат стаите си

Борисов: България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят Работим за достъп до най-модерните методи за лечение, заяви премиерът

Застраховат армията за 192 000 лева

Стотици хиляди бедстват заради фалита на „Томас Кук” (обзор)

Почина проф. Никола Георгиев

Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Премиерът Борисов: Членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България

Взрив в супермаркет в Австрия рани 9 души

АТАКА иска да се забрани продажбата на държавни имоти

Исус „умря“ на ринга, възкръсна във фейсбук (обзор)

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

Стефка Евстатиева празнува юбилей с български деца в Ню Йорк

Световната звезда е пяла на почти всички големи оперни сцени и е водила безчет майсторски гласове по пеене. В последните тринайсет години Стефка Евстатиева е и вокален педагог на българските деца от училище „Гергана“ в Ню Йорк и обожава работата си с тях.

ny100 Затова честването на 70-тия й рожден ден стана тъкмо на сцената на големия училищен салон, с децата и родителите, събрани за училищния празник за 24 май заедно с приятелите си от детския хор на „Малко българско училище“ в Чикаго.

Сред много поздравления за юбилярката имаше сърдечно писмо от президента Румен Радев, който я удостои с орден „Кирил и Методий“ с огърлица за големите й заслуги за пропагандирането на българската култура по ny150света. Държавната агенция за българите в чужбина я отличи с паметен медал „Иван Вазов“ за работата й в училище „Гергана“ и с номинация „Българка на годината“ за 2016 г.

Това не е първата среща на пеещи български деца от различни страни, организирана от училище „Гергана“. Преди две години те поканиха децата от хор „Пим Пам“ от София да им гостуват в Ню Йорк, а миналата есен изнесоха с голям успех две музикално-театрални представления пред българското училище в Париж „Кирил и Методий“. Само за година и половина от създаването си детският хор от Чикаго с диригент Зоя Минкова и пианист Даниела Смит е постигнал високо качество.

„Герганчетата“ също показаха богата училищна програма със стихотворения и сценки, три детски хорови и три танцови групи, две групи по художествена гимнастика и клас по музикален театър.

ny81  ny209

ny197  ny91

ny12
Смесеният хор от родители, учители и възпитаници на училището заедно с концертната детска хорова група и с децата от Чикаго откриха концерта с химна на Кирил и Методий
ny196
Сцената едва побра всичките над сто участници в концерта за общата снимка
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.