Стефка Костадинова: Рекордите са история, не ги даваме

Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова отново се обяви против идеята за анулиране на всички върхови постижения в леката атлетика, поставени преди 2005 г. Предложението бе на европейската атлетическа централа, но едва ли ще бъде прието, тъй като срещна силен отпор от страна на ръководни фактори по света, както и на рекордьорите.
„Според мен това е ограбване на човешки труд и слабост на европейската атлетика, тъй като няма силни постижения – заяви Костадинова. – Тъй като сега няма силни постижения, сядат на масата и решават, че ще махнат всички рекорди до 2005 г. Утре ще се събуди някой и ще поиска до 2017-а да ги махнат. Това е едно зачеркване на цялата история на леката атлетика. Не съм само аз. Какво ще дискутираш световни рекорди – това е история. Няма да се даваме в никакъв случай, това е труд, самочувствие, гордост. Няма как да стане.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.