Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за допинг клевети

Стефка Костадинова ще съди шведския спортен журналист Патрик Еквал, който обяви, че тя е използвала допинг, когато е поставила световния си рекорд от 209 см, ненадминат и до днес. Шведът е хвърлил необоснованото твърдение по време на телевизионна игра и още в студиото думите му предизвикали сериозна реакция.

Ако продължаваш така, скоро ще имаш нужда от адвокат“, отговорил му Томас Бодстрьом, адвокат и бивш министър на правосъдието на страната. „Пак ви казвам, тя беше тъпкана с допинг“, упорствал Еквал, който е известен с омразата си към спортистите от бившите социалистически страни. Журналистът се занимава предимно с лека атлетика и е сигурен, че рекордът на българката все някога ще бъда отменен.

Думите му предизвикаха отговор и от самата Костадинова, която е решена да търси правата си в съда.

Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи лично по мой адрес – обяви с официално изявление председателката на БОК. - Яростта му била породена от световния ми рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда.“

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт