Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разгради закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: На четвърто място сме в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Стигаме заплатите в Германия след 366 години

Според изчисления, направени от профсъюзите в Чехия ще са нужни 366 години на Източна Европа, за да достигне нивата на заплатите в Германия, ако продължават да се повишават с тези темпове. Това съобщи Лука Византини – генерален секретар на Европейската конфедерация на Профсъюзите по БНТ. Според него, равнището на заплатите е един от най-сериозните проблеми в Европейския съюз.

“Мисля, че това е един от най-сериозните проблеми на ЕС – равнището на заплатите. Знаете колко е трудно да се обсъжда на европейско равнище директивата по този въпрос, за да сме сигурни, че българските или полските работници имат поне същото равнище, както в по-западните страни”, каза Лука Византини.

Това, което повтаряме на всички европейски институции и особено на правителството на източните държави, че не е достатъчно да има само равно третиране по отношение на работата, каза още генералният секретар на Европейската конфедерация на Профсъюзите.

По думите му, необходимо е да се увеличат и надниците или заплатите в източните държави, за да има наистина равностойно третиране: “Ние имаме изчисления, направени от колегите ни от чешката република, според които, като се има предвид каква е настоящата скорост на увеличаване на заплатите в ЕС, ще са ни необходими 366 години, за да стигнем равнището на заплатите в Германия” .

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Баси статията за нищоправещите, чакащи някой да дойдел да им вдигне заплатата. Е такъв няма.

  2. Е големо тегло е писал Бог на българите отново. Виновниците пък ще цъфтят и греят. Дано да доживеем да стигнем заплатите в Германия. С такова гладуване и диети българите може да живеят по 500 години, а някои да станат като кашчей безсмертний.Да ви е честито управлението на парцаля Борисов. А колко ще има парцаля Борисов след 366 години, ако продължава да краде по 20 милиарда всяка година?

  3. В руската рафинерия край Бургас са стигнали заплатите в Германия и надминали дори, защото средната цена на продажба на дребно, преди облагане с данъци – акциз и ДДС, на дизела в България е 0,522 евро и е по-висока от тази в Германия, която е 0,480 евро.

  4. Аболютни глупости! На тоя му вземете всички дипломи и да отива на някоя кариера! Уравнението е просто – ако заплатите се увеличават средно с 5% годишно и ако приемем, че германските заплати са 10 пъти по-големи, то е 1.05 на х степен= 10. Което се решава с логаритмуване. Отговорът е 47, а не 366. Ако се заложи по-ниско годишно увеличение числото расте бързо!

    1. Ми то , кво да ти се отговаря … Ако немските заплати стоят на място , или пък , дай Боже , тръгнат назад , може да ги стигнем и за 46 години . Все пак българските ни дипломи са ни по- добри от чешките им дипломи . Така де …

  5. Първо: За да стигнем германски заплати трябва икономика да работи ,а тя не работи …Второ вноса трябва да е минимум колкото износа …сега е 70 на 30 … Трето : Всичко българско ,което е в канадски ,американски ,руски ,австрийски ,чешки и бог знае още в колко ръце трябва да си го вземе държавата ,иначе ,не германски ,ами дори албански заплати няма да хванем…Четвърто : Политиците трябва да спрат кражбите ииии БИНГО ,току виж сме ги и задминали ,но все пак ,ние сме българи а не унгарци …Овце, така ще е поне още поне 500 години ,366 са много оптимистична прогноза

Отговорете