Стигаме заплатите в Германия след 366 години

Според изчисления, направени от профсъюзите в Чехия ще са нужни 366 години на Източна Европа, за да достигне нивата на заплатите в Германия, ако продължават да се повишават с тези темпове. Това съобщи Лука Византини – генерален секретар на Европейската конфедерация на Профсъюзите по БНТ. Според него, равнището на заплатите е един от най-сериозните проблеми в Европейския съюз.

„Мисля, че това е един от най-сериозните проблеми на ЕС – равнището на заплатите. Знаете колко е трудно да се обсъжда на европейско равнище директивата по този въпрос, за да сме сигурни, че българските или полските работници имат поне същото равнище, както в по-западните страни“, каза Лука Византини.

Това, което повтаряме на всички европейски институции и особено на правителството на източните държави, че не е достатъчно да има само равно третиране по отношение на работата, каза още генералният секретар на Европейската конфедерация на Профсъюзите.

По думите му, необходимо е да се увеличат и надниците или заплатите в източните държави, за да има наистина равностойно третиране: „Ние имаме изчисления, направени от колегите ни от чешката република, според които, като се има предвид каква е настоящата скорост на увеличаване на заплатите в ЕС, ще са ни необходими 366 години, за да стигнем равнището на заплатите в Германия“ .

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Баси статията за нищоправещите, чакащи някой да дойдел да им вдигне заплатата. Е такъв няма.

  2. Е големо тегло е писал Бог на българите отново. Виновниците пък ще цъфтят и греят. Дано да доживеем да стигнем заплатите в Германия. С такова гладуване и диети българите може да живеят по 500 години, а някои да станат като кашчей безсмертний.Да ви е честито управлението на парцаля Борисов. А колко ще има парцаля Борисов след 366 години, ако продължава да краде по 20 милиарда всяка година?

  3. В руската рафинерия край Бургас са стигнали заплатите в Германия и надминали дори, защото средната цена на продажба на дребно, преди облагане с данъци – акциз и ДДС, на дизела в България е 0,522 евро и е по-висока от тази в Германия, която е 0,480 евро.

  4. Аболютни глупости! На тоя му вземете всички дипломи и да отива на някоя кариера! Уравнението е просто – ако заплатите се увеличават средно с 5% годишно и ако приемем, че германските заплати са 10 пъти по-големи, то е 1.05 на х степен= 10. Което се решава с логаритмуване. Отговорът е 47, а не 366. Ако се заложи по-ниско годишно увеличение числото расте бързо!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.