Еврокомисията ще препоръча отпадане на мониторинга над България

Потрошиха единствената у нас люлка за деца в инвалидни колички

Външно министерство: Не ходете в Чили! Няма пострадали българи при протестите там, информират от ведомството

5 храни, които подтискат апетита и помагат в отслабването

СДС незаконно обитавали сградата във Видин

Гневни кюрди замерят с картофи изтеглящите се американци в Сирия (ВИДЕО)

Психоложката Лариса Ренар отново идва у нас

Къщата на Яворов официално става собственост на Столичната община

Наша компания отива на финала на Startup World Cup с награден фонд от 1 млн. долара

Варна чака „Историческо величие“ Интерактивната изложба започва националното си турне в 27-те областни града

Eгипет показа грандиозна находка на 3000 години 30 запазени саркофага от Долината на царете

Президентът: Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

Повдигнаха обвинения на четирима души за убийството на журналиста Ян Куцияк и годеницата му

Арестуваха британец, крал от магазини за домашни потреби на Албиона

Стига сте си мерили “Грипен”-ите и “Пантер”-ите Държавните мъже трябва да покажат, че да се правят на обидени, е вредно за държавата

Докъде могат да стигнат конспиративните теории за нещастието в Черно море

В края на тази седмица държавните мъже, че и жени, пак се хванаха за гушите. Формално поводите ги имаше – проблемите около строителството на прословутата „златна“ ограда по границата с Турция, заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, казусът с превъоръжаването на армията с нови самолети и бойни машини на пехотата, та чак до т. нар. „хитлеристки поздрави“ на сегашни висши чиновници. Отнесе го един от изпълнителната власт, но сега обяснения трябва да дава и човек от президентската администрация. Вероятно след издънките с „Хайл Хитлер“ е спусната заповед по гарнизона: „Търси скрития „фашист“, за да им го върнем“.

За капак – нещастие с един от трите ни морски хеликоптера „Пантер“, загина командирът му. Прибавете и разсекретената стенограма от 29 юни 2014 г. за съдбата на Корпоративна търговска банка… И ще се окаже, че утробата на българската политика отново се изпълни със и ражда злоба и отрова.

Президентът Румен Радев е основателно ядосан – малка е летателната подготовка на българските пилоти. Затова стават нещастни инциденти в небето. Поради което трябва бързо да се върви към закупуване на нови изтребители. Така излезе, че уж постигнатият консенсус за едновременно развитие на всички видове въоръжени сили на последното заседание на КСНС, не е никакъв консенсус…

Премиерът Борисов не остана длъжен – защо са предрешили да купуваме „Грипен“ за бойната авиация, когато той още не беше премиер? И се закани да разсекрети решението на специалната комисия, която по време на служебното правителство препоръча шведските нови изтребители пред употребяваните португалско-американски Ф-16. Като намеси незнайно защо в казуса и лидерката на БСП Корнелия Нинова, чиято партия единствена била против да се вдигне бюджета за отбрана до 2 процента от брутния вътрешен продукт. Точно заради това катастрофират хеликоптерите, нали! Иначе, за кой ли път го казваме и пишем – нищо не е предрешено – правителството и парламентът ще решават какво и кога ще купуваме. Както и откъде ще намери държавата пари за това. Но това са подробности извън публичното говорене.

За обикновения гражданин, зрител и читател обаче остава внушението, че цената на падналия в Черно море хеликоптер е равна на парите, които правителството дава за увеличаване на пенсиите.

Конспиративно погледнато, катастрофата в Черно море и нелепата гибел на командира Анастасов може да се дължат и на самия президент Радев. Защото точно той предния ден ходи да изфорсира в небето американски Ф-15 от базата в Граф Игнатиево, вместо лично да командва учението в акваторията на Черно море. Можем да отидем и по-далече. Теории колкото искаш. Ето ви една в стил „хибридна война“. Къде стана инцидентът с „Пантер“-а? На 7 километра срещу устието на Камчия. Какво има там? Огромен руски Санаторно –оздравителен комплекс, построен от бившия кмет на Москва Лужков, лентата я рязоха навремето заедно с Борисов. Та в този руски „анклав“ на родното море почиват ветерани от войните и деца. Първите са калени в битките в Афганистан спецназовци, а вторите си играят на бойни действия. Значи не е невъзможно високотехнологичен лазерен лъч от китайско детско фенерче да е заслепил пилотите и така да е осуетил НАТО-вското присъствие на България в Черно море.

Истината е, че в началото на мандата на третото правителство на Бойко Борисов и първите стъпки на новия президент Румен Радев, не само прехвърчават, а направо пламват искри.

Неясно е какво точно имат да делят двамата. Пълномощията на единия нямат нищо общо с правомощията на другия. Затова е измислено разделението на властите, законодателната инициатива и мнозинството в парламента, което крепи кабинета.

Имаме чувството, че премиер и президент са все още на етапа да доказват кой е по-голям мъжкар в политиката. Нещо напълно излишно и ненужно – и двамата са си мъжкари. Тогава за какво е този шум? Досещаме се – защото ги дават по телевизора. А без телевизор някои може да посегнат към хладилника. И да се окаже, че той, както е от доста години насам, пак е празен…

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Хубаво е, че има различни мнения. Лошото е, че има ибрици…

    1. Да. Ти си пример за такъв. Или си мислиш, че щото ти плащат да предаваш страната си на Русия си различен?

  2. В ЛИЦЕТО НА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ИМАМЕ СЛУЧАЙ НА ЧОВЕК , КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАДОВОЛИ С ПРАВОМОЩИЯТА КОИТО МУ ДАВА КОНСТИТУЦИЯТА! ИСКА ДА ПРАВИ ТОВА , КОЕТО НИ МУ СЕ ПОЛАГА ПО ЗАКОН И С ТОВА СИ СЪЗДАВА НЕПРИЯТНОСТИ . ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ЩЕ МУ ДОНЕСЕ КУП ПРОБЛЕМИ !.ЯВНО , ИМА ДРУГИ СЪНИЩА , НЕПРИСЪЩИ НА РАНГА МУ . И ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В КРАК СЪС ЗАКОНА , КОЙТО СТОИ НАД НЕГО И АМБИЦИИТЕ МУ!.И ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ СЪОбРАЗИ С ДРУГИ В НАШАТА ДЪРЖАВА , КОИТО ПО ЗАКОН НОСЯТ ГОЛЕМИ ОТГОВОРНОСТИ !!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.