Стийв Карел замалко да стане убиец

Сценаристите на “Офисът” едва не превръщат героя му Майкъл Скот в криминален тип

В пилотните епизоди, персонажът му не се харесва много на зрителите

Ситкомът “Офисът” е един от най-добрите сериали от началото на този век и в много отношения неговият успех се дължи на Стийв Карел, който изигра Майкъл Скот. Изненадващо, след пилотния епизод, героят не се харесва много на публиката, но по-късно феновете започват да изпитват истинска любов към него.

Едва ли обаче това щеше да се случи, ако създателят на сериала Грег Даниелс беше позволил на сценаристите да направят от Майкъл убиец. В интервю за The Guardian, шоурунърът сподели, че е имало моменти, когато съвсем на шега, докато обсъждали следващите сцени, авторите на шоуто предложили да се случи нещо трагично в една от сцените на паркинга.

Според плановете на сценаристите, персонажът на Карел трябвало да блъсне Мередит Палмър (Кейт Фланъри), а след това да вземе инструмент и да довърши служителката си. Даниелс припомни, че след като прочел този сценарий, той можеше да възкликне само следното: “Не можете да го направите, това е лудост!”

Разбира се, Майкъл все пак се натъква на Мередит в четвъртия сезон на шоуто и това поражда много шеги. Но превръщането на героя му в убиец, очевидно би нарушило тотално сюжета. Героят на Карел се прочу с промените в настроението си, когато от грижовен шеф се превръща в истински безумец, но очевидно не е жесток човек.

Сериалът “Офисът” е адаптация на едноименния британски ситком и се излъчва от 2005 до 2013 година. Освен Карел, в шоуто участват Джон Красински, Джена Фишър, Дъжд Уилсън и други звезди. Стийв Карел, признава, че е гледал британската версия само няколко минути, защото не искал да копира представянето на Рики Джървейс като офис мениджър. Джон Красински от друга страна е запален като зрител на оригинала.

Първият сезон на поредицата е заснет в истински офис. През втория сезон NBC премества снимките в специално студио, копиращо средата на първия сезон, включително дипломи и сертификати, окачени на стените. За всеки епизод от поредицата е написан подробен сценарий, но на актьорите винаги се дава възможност да импровизират.

В ранните епизоди операторите са ограничени да снимат предимно в офис пространството, но с разширяването на шоуто се включва и личният живот на героите и камерите, с цел да направят живота на героя достъпен за зрителите, започват да ги придружават от офиса до домовете им.

Сериалът е носител на награда “Еми”, а Стийв Карел получава номинация за “Еми”. Поредицата получава още награда “Златен Глобус”, други 24 отличия и 89 номинации.

Коментари

Задължително поле