Стилиян Петров усмихна смъртно болен фен на "Вила"

Стилиян Петров винаги събужда чест и почитание у хората. Освен спортсменската си игра по английските терени, Стан е пример, как човек не трябва да спира да се бори. Българинът пребори рака и дори след усилени тренировки беше готов отново да брани емблемата на "Астън Вила".

Петров отново главен герой в една история за доброто. За жалост, едно от главните действащи лица, вече не е между живите. Това е 24-годишният Уил Фолк, който във вторник е загубил битката с рака. Младежът, фен на Астън Вила, преди две години се е справил с първата атака на коварната болест - рак на черния дроб. През май обаче е разбрал, че има тумор в мозъка. В последните седмици Уил е бил в доста тежко състояние, но един епизод е върнал за последен път неговата усмивка и го е накарал да се "почувства жив". Точно така описва емоционалната среща братът близнак на Уил - Джордж. Именно той заедно със своя приятел Карл се е свързал със Стилиян, за да направи този последен подарък на брат си.

Ето разказът на Джордж:

"По обясними причини Петров бе абсолютният идол на Уил - с цялата му битка с рака и това, че беше капитан на отбора. Брат ми бе на легло, към края на живот си, и нямаше представа, че Стан щеше да дойде. Почти през цялото време той спеше и единствено слушаше какво му говориш. Когато Карл дойде и му каза: "Слушай, Уил, имаме много специален посетител за теб - Стан Петров", той се оживи от нищото. Показа на всички, че все още се чувства се чувства твърде жив. Даде всичко от себе си, за да седне и да говори със Стан през цялото време, през което той бе там. Не беше разговарял с никого през последните четири-пет седмици. Петров се държа много мъжки през цялото време. Той кара през целия път до Уиръл само за да види Уил. Донесе му фланелката, която носеше по време на контролата с Уорчестър, а това, като се замислиш, се оказа последният му мач за Вила. Това бе много мил жест. Снимката му със Стан е буквално последният път, когато той се усмихна, преди да почине няколко дни след това..."

Коментари

Задължително поле