Стоев: Психически срив за „Левски“, ако бием

Стойчо Стоев се завърна в „Лудогорец“ с мераци да донесе психически срив в бившия му „Левски“, като го победи в предстоящия неделен мач между двата тима. „Сините“ обаче ще бъдат подкрепяни от над 15 000 зрители. „Герена“ е почти разпродаден за двубоя, като билети има предимно за сектор „Б“. Места в „А“ няма, а във „В“ са в ограничени количества.

„Може отборът ни е разколебан спортно-технически, но ако се притеснявах, както предстои и тежък мач, едва ли щях да се върна - каза Стоев при завръщането си в Разград. - Няма да имам много време за промени, но се надявам футболистите да бъдат спокойни за мача срещу „Левски“. Ако ги бием, може би ще има психически срив при тях, но е рано – има още много мачове. Тепърва предстоят плейофите. Тогава няма да има лек двубой за който и да е тим“.

Специалистът подписа договор за година и половина. Идеята на ръководството обаче е Стоев да работи дългосрочно в Разград.

„В клуба оценяват, че съм оставил някаква диря - каза треньорът. - Дано успея да постигна поне това, което преди пет години".

По време на първия си престой в „Лудогорец“ през сезон 2013/2014 г. Стоев стана шампион и спечели Купата на България. През лятото на 2013 г. отборът влезе за пръв път в историята си в групите на Лига Европа, където постигна безапелационните пет победи и едно равенство в конкуренцията на ПСВ (Айндховен), „Черноморец“ (Одеса) и „Динамо“ (Загреб). Впоследствие воденият от Стоев тим отстрани „Лацио“ на 1/16 финалите в същия турнир и отпадна на 1/8 финалите от „Валенсия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ