Стоилов е най-успешният треньор в Казахстан

Станимир Стоилов вече е един от двамата най-успешни треньори в историята на футбола в Казахстан. Това стана факт, след като воденият от него „Астана“ спечели шампионската титла за трети пореден път. Отборът на Мъри изравни рекорда на „Актобе“, който има подобно постижение от последователни първи места в шампионата. Това се случи през 2007, 2008 и 2009 година с треньор Владимир Муханов. Сега Стоилов изравни неговия рекорд, а в страната свалят шапка на родния специалист, който има и две титли с „Левски“.

„За всичко е виновен Мъри - пише „Спортс“, най-големият спортен сайт в Казахстан. - Българинът не дава празни обещания, а оценява реално възможностите на отбора. Екипът му дава всичко от себе си и резултатите са налице.“

„Астана“ спечели титлата кръг преди края на шампионата. Тимът на Стоилов направи 0:0 като гост на „Окзетпес“ (Кокшетау), което бе достатъчно за златото. Мачът се игра при минус 10 градуса, а след мача тимът на Мъри се качи директно на самолет, за да се прибере в Астана. Въпреки големия успех тържества няма да има. Причината е, че отборът продължава битка в турнира за купата на страната, както и в Лига Европа. „Астана“ има и мач за първенство, който е срещу „Иртиш“ на Димитър Димитров. След края Стоилов, помощниците му Цанко Цветанов и Саид Ибраимов, както и играчите и цялото ръководство, се очакват на аудиенция при държавния глава Нурсултан Назарбаев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят